Πανέμορφες άγνωστες μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο

Translate this page

 

Καστροπολιτείες, μεσαιωνικά τείχη, πλατείες, σπουδαία αρχιτεκτονική με αύρα άλλης εποχής είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους, αυτά που εντυπωσιάζουν και σε κάνουν να θέλεις να μυηθείς στην ιστορία και στον πολιτισμό της εποχής. Πόλεις που διέπρεψαν στα χρόνια τους και συχνά αποτέλεσαν σημαντικά εμπορικά και οικονομικά κέντρα, ενώ σήμερα παραμένουν αγέρωχες στη θέση τους για να θυμίζουν την πάλαι ποτέ ακμή τους…

 

                                                          1. Pingyao, Κίνα

 
Βρίσκεται στην επαρχία Shanxi και η κινεζική αυτή πόλη του 14ου αιώνα ήταν κάποτε το κυριότερο οικονομικό κέντρο της Κίνας, ενώ από το 1997 βρίσκεται στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
 

                                                        2. Carcassonne, Γαλλία

 
 
Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, μια εντυπωσιακή πόλη-φρούριο του 13ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της σε κάθε γωνιά.
 

                                                            3. York, Αγγλία



 
Η ιστορική πόλη της Βόρειας Αγγλίας έχει ένα σημαντικό μέρος των τειχών της άθικτο, ενώ ο επισκέπτης θα περπατήσει κατά μήκος τους, απολαμβάνοντας το τοπίο.
 
                                                              4. Χian, Κίνα
 

 
Μια βόλτα εδώ είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε σελίδες βιβλίου! Το παλαιότερο τείχος ξαναχτίστηκε το 1378 και είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα οχυρωματικά τείχη της πόλης, ύψους 12 μέτρων, πάχους 12-18 εκατοστών και μήκους 14 χιλιομέτρων.
 

                                                       5. Obidos, Πορτογαλία


 
 
Το μαυριτανικό κάστρο ανακαινίστηκε από τους πρώτους βασιλιάδες της Πορτογαλίας το 1148, ενώ κάθε Ιούλιο οι επισκέπτες θα βρουν στο εσωτερικό την Mercado Medieval, μια μεσαιωνική αγορά και ένα μεγάλο πανηγύρι.
 
                                                     6. Κεμπέκ, Καναδάς
 

 
Περπατώντας κατά μήκος των 4,6 χιλιομέτρων των τειχών της πόλης και περνώντας μέσα από τις πύλες στο παλιό Κεμπέκ, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ιστορική εμπειρία. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς που κατάφερε να επιζήσει γιατί τον 19ο αιώνα οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν να να γκρεμίσουν τις πύλες και τμήματα του τείχους.
 
                                                   7. Τaroudant, Μαρόκο
 
 
Ο Μοχάμεντ Ας-Σεϊχ έχτισε τα τείχη της πόλης, το μεγάλο τζαμί και το μιναρέ του το 1528.
 
                                                            8. Avila, Ισπανία
 
 
Τα αμυντικά τείχη ξεκίνησαν να χτίζονται τον 11ο αιώνα με τους 88 ημικυκλικούς πύργους να καλύπτουν μια περίμετρο 2,5 χιλιομέτρων. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια υπέροχη διαδρομή στην ιστορία της πόλης.
 
ΠΗΓΗ: perierga.gr