Translate this page

Ένα νέο είδος πουλιών που ζούσε στη Γερμανία πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια έχει ανακαλυφθεί – μαζί με τα κηρώδη έλαια που χρησιμοποιούσε για να χρωματίσει τα φτερά του.

Το απολιθωμένο ήταν τόσο εξαιρετικά καλά διατηρημένο ο αδένας του – που βρέθηκε στην ουρά των σύγχρονων φτερωτών φίλων μας – ήταν ακόμα άθικτος.

Τα περισσότερα πουλιά χρησιμοποιούν τα κεφάλια τους για να τρίβουν τα προστατευτικά έλαια από αυτόν τον αδένα πάνω από τα φτερά, τα πόδια και τα πόδια τους.

Τα Φλαμίνγκο στην άγρια φύση χρησιμοποιούν ακόμη και χρωστικές ουσίες από αυτούς τους λιπώδεις ιστούς ως «καλλυντικά» – για να ενισχύσουν το χρώμα του εικονικού φτερώματος τους και να προσελκύσουν τους συντρόφους.

Ο δρ. Shane O’Reilly, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε: “Αυτός ο αδένας βρίσκεται στην βάση της ουράς και εκκρίνει ένα έλαιο που περιέχει μια ποικιλία οργανικών ενώσεων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία – δηλαδή συντήρηση φτερού. ”

Είπε ότι η εμφάνιση των απολιθωμάτων των ζωικών μαλακών μορίων είναι πολύ σπάνια αλλά – όταν βρεθεί – προσφέρει ένα αξιοπρόσεκτο παράθυρο στην προηγούμενη ποικιλία και εξέλιξη των ζώων.

Το δείγμα των ορυκτών πτηνών. Ένα νέο είδος πουλιών που ζούσε στη Γερμανία πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια έχει ανακαλυφθεί – μαζί με τα κηρώδη έλαια που χρησιμοποιούσε για να χρωματίσει τα φτερά του.

 

Τα απολιθωμένα υπολείμματα – συμπεριλαμβανομένου του αδένα και των φτερών – εκσκαφίστηκαν στο περίφημο πύργο Messel κοντά στο Darmstadt και ανήκαν σε ένα μικρό πουλί που δεν έχει περιγραφεί ποτέ πριν.

Ήταν μια βαθιά λίμνη την εποχή εκείνη και θα ήταν κάποτε περιτριγυρισμένη από πλούσια υποτροπικά δάση που υποστήριζαν μια απίστευτη ποικιλία ζωής.

Ο πετρελαιοφόρος σχιστόλιθος θα σχηματίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη λάσπη και τη νεκρή βλάστηση  με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και μικρή διαταραχή του ρεύματος, καθιστώντας την ιδανική για τη διατήρηση των απολιθωμάτων.

 

Ο διατηρημένος ουροπυγικός αδένας. Το δείγμα των ορυκτών πτηνών. Ένα νέο είδος πουλιών που ζούσε στη Γερμανία πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια έχει ανακαλυφθεί – μαζί με τα κηρώδη έλαια που χρησιμοποιούσε για να χρωματίσει τα φτερά του.

 

Η περιοχή της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει αποκαλύψει ένα στιγμιότυπο της εποχής του Eocene πριν από 48 εκατομμύρια χρόνια, όταν τα θηλαστικά καθιερώθηκαν σταθερά ως κυβερνήτες της γης – με 45 είδη που αποκαλύφθηκαν.

ΠΗΓΗ: https://www.thelondoneconomic.com/