EnglishFrançaisDeutschΕλληνικάItalianoPortuguêsРусскийEspañol

Ο παγκόσμιος ωκεανός καταλαμβάνει περίπου το 70% της επιφάνειας του πλανήτη μας, αλλά μόνο το 5% έχει μελετηθεί και ερευνηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι βαθιά κάτω από το νερό υπάρχει ένα ολόκληρο άλλο σύμπαν με μυστικά και μυστήρια που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Θα σας παρουσιάσουμε 12 καταπληκτικά αντικείμενα που βρέθηκαν υποβρύχια.

Αυτό είναι, φυσικά, μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό και δεν μπορούμε καν να μαντέψουμε τι άλλο μπορεί να κρύβεται από κάτω.

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα, Μπελίζ

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα είναι ένα μοναδικό φυσικό αντικείμενο με τη μορφή κυκλικής τρύπας που περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σχηματισμούς αυτού του είδους στον κόσμο, με βάθος 120 μ. και συνολικό εμβαδόν επιφάνειας 10 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπελίζ και η κατά προσέγγιση περίοδος εμφάνισής της μετριέται πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, στην εποχή των παγετώνων.

Αυτό το μέρος ανακαλύφθηκε από τον Jacques Cousteau. Το 1971, ισχυρίστηκε ότι είναι μία από τις 10 καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για καταδύσεις.

Τεκτονική κίνηση πλάκας

 

Λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, το χάσμα μεταξύ τους έχει διευρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο είναι μόνο ορατό βαθιά υποβρύχια και καταγράφηκε από αρκετούς φωτογράφους. Ο θαλάσσιος βιολόγος Αλεξάντερ Μαστάρντ δηλώνει ότι η θέα είναι απίστευτη.

Η ταχύτητα της κίνησης των πλακών είναι περίπου 2,5 εκατοστά το χρόνο.

Υποβρύχια χαρακτικά, Μίτσιγκαν

Το 2007, ο Μαρκ Χόλεϊ, καθηγητής υποβρύχιας αρχαιολογίας, και ο συνάδελφός του, Μπράιαν Αμπότ, βρήκαν τυχαία αυτή τη μυστηριώδη και τρομακτική τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Μίτσιγκαν.

Μετά από περαιτέρω εξέταση, βρέθηκε αυτή η σκαλισμένη πέτρα με έναν ελέφαντα.

Η προέλευση του περιστατικού και η κατά προσέγγιση ημερομηνία εμφάνισής του είναι ακόμη άγνωστες.

Η χαμένη πόλη του Ηρακλείου της Αιγύπτου

Ερείπια της αρχαίας πόλης του Ηρακλείου βρέθηκαν από το γαλλικό αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό το 2000. Βρίσκεται 6,5 χλμ. Από την ακτή της Αιγύπτου σε βάθος 50 μ.

Ο θρύλος λέει ότι η Ελένη της Τροίας και ο Έλληνας ήρωας Ηρακλής επισκέφθηκε την πόλη και πήρε το όνομά της από τον Ηρακλή.

Έως σήμερα, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένη έρευνα και έφεραν ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα στην επιφάνεια

Υποβρύχια πυραμίδα, Ιαπωνία

Η υποβρύχια πυραμίδα «Γιοναγκούνι» είναι η πιο μυστηριώδης περιοχή σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Βρέθηκε το 1987 κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης κοντά στην ακτή του νησιού Γιοναγκούνι στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος.

Στην πυραμίδα, μπορείτε να δείτε μια σειρά από βεράντες και πλατφόρμες διαφορετικών μεγεθών, και η επιφάνεια είναι γεμάτη με κανάλια και χαρακώματα. Ένας από τους τοίχους του μνημείου πηγαίνει κάθετα προς τα κάτω σε βάθος περίπου 27 μ.

Σύμφωνα με τις γνώμες των εμπειρογνωμόνων, η ηλικία των πυραμίδων θα μπορούσε να είναι πάνω από 10.000 χρόνια.

Υποθαλάσσιο ποτάμι στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Ένας απίστευτος υποθαλάσσιος ποταμός βρέθηκε από Βρετανούς επιστήμονες. Εάν αυτός ο ποταμός ήταν στην επιφάνεια της Γης, θα ήταν ο 6ος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Είναι 1 χλμ. σε πλάτος και το βάθος του μπορεί να φτάσει τα 35 μ. Υπάρχουν ακόμα καταρράκτες, ρέματα και στροφές.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι αυτός ο ποταμός σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα του αλμυρού νερού από τη θάλασσα του Μαρμαρά που διαπερνά τη Μαύρη Θάλασσα αρκετούς αιώνες πριν.

Υποβρύχια πόλη Σι Τσενγκ, Κίνα

Αρχικά, αυτή η μυστηριώδης πόλη βρισκόταν στο Τσετσιάνγκ, μια ανατολική επαρχία της Κίνας.

Μια μέρα ξαφνικά εξαφανίστηκε. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ολόκληρη η κοιλάδα πλημμύρισε για να χτίσουν ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η κυβέρνηση έπρεπε να μεταφέρει 290.000 ανθρώπους.

Μέσα στην πόλη, χτίστηκε ένα φράγμα, που είχε ως αποτέλεσμα το Σι Τσενγκ κυριολεκτικά να βρίσκεται στο βάθος μιας λίμνης.

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά ακόμα και μετά από πάνω από 50 χρόνια, οι ξύλινες δοκοί και οι σκάλες της πόλης παραμένουν τέλεια άθικτες, σχεδόν σαν ο χρόνος να κυλάει πιο αργά εκεί.

Υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής

Αυτό το μοναδικό μουσείο δημιουργήθηκε από τον Άγγλο γλύπτη Τζέισον Ντεκέρ Τέιλορ.

Βρίσκεται στο κάτω μέρος της θάλασσας της Καραϊβικής, κοντά στο νησί της Γρενάδας.

Τα πρώτα εκθέματα τέθηκαν εκεί το 2006. Σήμερα αυτό το ασυνήθιστο μουσείο αποτελείται από περισσότερα από 65 εκθέματα και επεκτείνεται κάθε χρόνο.

Το έργο αυτό δεν είναι μόνο πολύτιμο ως πολιτιστικό αντικείμενο, αλλά και ως σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της άγριας φύσης.

«Μαύροι καπνιστές»

Αυτές οι ηφαιστειακές οπές της βαθιά θάλασσας σχηματίζονται λόγω του συνδυασμού του θαλασσινού νερού και του μάγματος.

Οι υδροθερμικές οπές εξαπλώνονται σε ρεύματα νερού και υγρού με εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, μερικές φορές μέχρι και τους 370 ° C. Ονομάζονται «μαύροι καπνιστές» επειδή το νερό που βγαίνει είναι πολύ σκοτεινό, σχεδόν μαύρο χρώμα, λόγω των πλούσιων ανόργανων ενώσεων που περιέχει.

Ανακαλύφθηκαν το 2008 στον Αρκτικό Κύκλο μεταξύ Νορβηγίας και Γροιλανδίας. Υπάρχει ένα ολόκληρο «πεδίο» που αποτελείται από 5 «μαύρους καπνιστές».

Ένας από αυτούς έχει το ύψος ενός τετραώροφου κτιρίου, το οποίο το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα υδροθερμικά ανοίγματα στον κόσμο.

Καλαμάρι της βαθιάς θάλασσας

Αυτό το ανατριχιαστικό αλλόκοτο καλαμάρι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1907 αλλά καταγράφηκε μόνο με κάμερα το 1988, όχι μακριά από τις ακτές της Βραζιλίας.

Οι παρατηρήσεις των καλαμάριων είναι αρκετά σπάνιες, που συμβαίνουν κυρίως στον Κόλπο του Μεξικού.

Το συνολικό μήκος ορισμένων ειδών μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 8 μέτρα

Κινητήρες Apollo 11 στον Ατλαντικό Ωκεανό

Το 2013, ο ιδρυτής του Αμαζονίου, Τζεφ Μπέζος, βρήκε τα συστατικά των 2 πυραυλοκινητήρων από τον Apollo 11.

Έχουν παραμείνει στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού από το 1969.

Οι κινητήρες είναι μέρος του διαστημοπλοίου που ήταν ο πρώτος που πήγε αστροναύτες στο φεγγάρι.

Τιτανικός – ηττημένος γίγαντας

Η τραγική ιστορία του Τιτανικού δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά μυστήρια και θεωρίες για το πώς όλα τελείωσαν.

Ένα πράγμα που ξέρουμε είναι βέβαιο, ότι ο Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο τον Απρίλιο του 1912.

Δυστυχώς, αυτή η σύγκρουση ήταν μοιραία για το πλοίο. Κατά τη διαδικασία της βύθισης, ο Τιτανικός χωρίστηκε στα 2, τα οποία βρίσκονται τώρα σε απόσταση 600 μ. μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:http://www.tilestwra.com/

 

Πριν φύγετε…

Δρογκαράτη: Το ελληνικό σπήλαιο όπου γίνονται συναυλίες 60 μέτρα κάτω από τη γη!!

Δρογκαράτη: Το ελληνικό σπήλαιο όπου γίνονται συναυλίες 60 μέτρα κάτω από τη γη!!

Οι περισσότερες συναυλίες το καλοκαίρι, γίνονται είτε στα γνωστά μέρη που λίγο πολύ ξέρουμε. Πώς θα σας φαινόταν αν σας...
Read More
Pony. Το αποκαλούμενο «τζιπ των φτωχών» που κατασκευαζόταν στη Θεσσαλονίκη και έγινε ανάρπαστο. Γιατί «φρέναρε» η ελληνική επένδυση…

Pony. Το αποκαλούμενο «τζιπ των φτωχών» που κατασκευαζόταν στη Θεσσαλονίκη και έγινε ανάρπαστο. Γιατί «φρέναρε» η ελληνική επένδυση…

Η αρχική φωτογραφία προέρχεται από την διαφημιστική εκστρατεία του ελληνικού αυτοκινήτου Pony στην Γαλλία. Το πρωτότυπο όχημα έγραψε μια λαμπρή...
Read More
Ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια σπήλαια της χώρας βρίσκεται στο Καστελόριζο

Ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια σπήλαια της χώρας βρίσκεται στο Καστελόριζο

Στα νότια του νησιού, βρίσκεται ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά μνημεία της Μεσογείου το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για το...
Read More
2 Φεβρουαρίου 2020: Η μόνη ημερομηνία με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα

2 Φεβρουαρίου 2020: Η μόνη ημερομηνία με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα

Μια μοναδική ημέρα για τον 21ο αιώνα ξημερώνει  την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Αν διαβάσει κάποιος την ημερομηνία 02/02/2020, θα...
Read More
Νυμφαίο: Το ελληνικό χωριό που έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης

Νυμφαίο: Το ελληνικό χωριό που έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης

Κι όμως, υπάρχει ένα Ελληνικό χωριό  που έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης! Αυτό το χωριό βρίσκεται...
Read More
Τα 10 «χειρότερα» για τους αριστερόχειρες!

Τα 10 «χειρότερα» για τους αριστερόχειρες!

Δυσκολεύονται να κόψουν κάτι με το ψαλίδι, αδυνατούν να χειριστούν το ποντίκι αλλά και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, κινδυνεύουν να...
Read More
Γιατί τα μπουκάλια της μπύρας είναι πράσινα ή καφέ και ποτέ διάφανα;

Γιατί τα μπουκάλια της μπύρας είναι πράσινα ή καφέ και ποτέ διάφανα;

Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα μπουκάλια της μπύρας είναι καφέ ή πράσινα και ποτέ διάφανα. Το γυαλί επιλέχθηκε από...
Read More
10 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν!

10 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν!

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και η επαναστατική θεωρία της σχετικότητας που άλλαξε άρδην μια σειρά από τομείς της επιστήμης κατά τη...
Read More
Το μοναδικό απολιθωμένο φοινικόδασος της Ευρώπης βρίσκεται κάπου στη Λακωνία. Έχει ηλικία 3.000.000 ετών

Το μοναδικό απολιθωμένο φοινικόδασος της Ευρώπης βρίσκεται κάπου στη Λακωνία. Έχει ηλικία 3.000.000 ετών

Μοναδικό στην Ευρώπη είναι το απολιθωμένο φοινικόδασος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, στη Λακωνία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος Βοιών. Σε ένα τοπίο σπάνιας,...
Read More
Παρνασσός : Ο γέροντας με τις πολλές κόρες

Παρνασσός : Ο γέροντας με τις πολλές κόρες

Οι περισσότεροι που θα διαβάσουν τον τίτλο του άρθρου, είναι πιθανό να σκεφτούν ‘’Άλλο ένα άρθρο για τον Παρνασσό’’. Θα...
Read More
Route 66: ‘Eνας δρόμος, μια ιδέα

Route 66: ‘Eνας δρόμος, μια ιδέα

Το γνωστό σε όλους μας Route 66 έχει γίνει τατουάζ, αφίσες, μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, σημαία και… ιδέα. Είναι μια διαδρομή πιο…...
Read More
Φαράγγι Καθολικού: Ένας άγνωστος επίγειος παράδεισος

Φαράγγι Καθολικού: Ένας άγνωστος επίγειος παράδεισος

Ο ελληνικός χώρος φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του και τον τρόπο που συνδυάζει το ορεινό και το θαλάσσιο στοιχείο....
Read More
Όταν ο Πειραιάς ήταν νησί…

Όταν ο Πειραιάς ήταν νησί…

Ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί. Σύμφωνα με μελέτες, μέχρι και το 1.550 π.Χ., ο Πειραιάς χωριζόταν από την Αττική με...
Read More
Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980…

Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980…

Το κείμενο μιλάει για το πώς ήταν η ζωή πριν από μερικά χρόνια, αποκαλύπτοντας πολλές αλήθειες για το σήμερα και...
Read More
Το νησί που κάθε έξι μήνες ανήκει σε άλλη χώρα!

Το νησί που κάθε έξι μήνες ανήκει σε άλλη χώρα!

Λιγότερο από έξι χιλιόμετρα πριν από το σημείο που το ποτάμι Bidasoa, κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, αδειάζει στον Ατλαντικό Ωκεανό,...
Read More
Πώς ήταν να μεγαλώνεις μόνο με σταθερό τηλέφωνο!

Πώς ήταν να μεγαλώνεις μόνο με σταθερό τηλέφωνο!

Κάποτε τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, πολύ πιο λιτά. Κάθε σπίτι είχε μόνο μια τηλεόραση (κι αυτή συνήθως είχε...
Read More
Το σχολείο που στα διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι και στους τοίχους του βλέπεις πίνακες των Πικάσο και Ντα Βίντσι

Το σχολείο που στα διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι και στους τοίχους του βλέπεις πίνακες των Πικάσο και Ντα Βίντσι

Σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της Αττικής χάρη στην αξιέπαινη πρωτοβουλία και συμβολή του διευθυντή έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια που αξίζει...
Read More
Το ορεινό χωριό της Καρπάθου όπου «το πάνω χέρι έχουν οι γυναίκες

Το ορεινό χωριό της Καρπάθου όπου «το πάνω χέρι έχουν οι γυναίκες

Στο ορεινό χωριό Όλυμπος, στο βόρειο τμήμα της Καρπάθου, εκεί όπου η λαϊκή παράδοση παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα, με τις μεγαλύτερες...
Read More
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Εκπληκτικές Φωτογραφίες Δείχνουν την Αναγέννηση των Φυτών σε Καμένο Δάσος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Εκπληκτικές Φωτογραφίες Δείχνουν την Αναγέννηση των Φυτών σε Καμένο Δάσος

Ο φωτογράφος Murray Lowe κατάγραψε τα πρώιμα σημάδια της ζωής σε καμένο δάσος όταν αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από...
Read More
Όσμιο: Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο – 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό όσμιο – Η Ελλάδα είναι γεμάτη…

Όσμιο: Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο – 8 τόνοι χρυσού για 1 κιλό όσμιο – Η Ελλάδα είναι γεμάτη…

ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του. Το ιρίδιο, το όσμιο...
Read More
Τα αδέλφια από τη Ναύπακτο που “σαρώνουν” στη Νέα Υόρκη, με μια καντίνα

Τα αδέλφια από τη Ναύπακτο που “σαρώνουν” στη Νέα Υόρκη, με μια καντίνα

Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη και το …καρότσι του θείου Κώστα που έγινε καντίνα «Πιστεύουμε...
Read More
Αλπικό τοπίο το Περτούλι! Κι άσε τους άλλους να τρέχουν στην Ελβετία…

Αλπικό τοπίο το Περτούλι! Κι άσε τους άλλους να τρέχουν στην Ελβετία…

Τι να την κάνει κανείς την… Ελβετία , όταν στην καρδιά της Ελλάδας υπάρχει το αλπικό Περτούλι !  Οι εικόνες...
Read More
Η Ιλιάδα σε έναν χάρτη: Όλοι οι Ομηρικοί ήρωες και οι καταγωγές τους

Η Ιλιάδα σε έναν χάρτη: Όλοι οι Ομηρικοί ήρωες και οι καταγωγές τους

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το τι μπορεί να βρει κανείς κατά τύχη στο Διαδίκτυο: Ως γνωστόν, στους δαιδαλώδεις «διαδρόμους» του μπορούν...
Read More
Το τρένο που περνά από 55 τούνελ και 196 γέφυρες μέσα στις χιονισμένες Άλπεις

Το τρένο που περνά από 55 τούνελ και 196 γέφυρες μέσα στις χιονισμένες Άλπεις

Στη λευκή πανδαισία των Άλπεων, μια κόκκινη γραμμή προσθέτει μια διαφορετική χρωματική πινελιά. Είναι τα βαγόνια του τρένου Bernina Express...
Read More
Εκπληκτικό γκράφιτι στη Κρήτη απεικονίζει τον Νίκο Ξυλούρη

Εκπληκτικό γκράφιτι στη Κρήτη απεικονίζει τον Νίκο Ξυλούρη

Ένα εκπληκτικό γκράφιτι που απεικονίζει τον Νίκο Ξυλούρη βρίσκεται στην είσοδο των Ανωγείων με τον «Αρχάγγελο της Κρήτης» να υποδέχεται...
Read More
Ένα ελληνικό εκκλησάκι στη λίστα με τους 10 καλύτερους ναούς του κόσμου μέσα σε σπηλιά

Ένα ελληνικό εκκλησάκι στη λίστα με τους 10 καλύτερους ναούς του κόσμου μέσα σε σπηλιά

Ένα ελληνικό εκκλησάκι, πολύ μικρό σε μέγεθος, αλλά με πολύ εντυπωσιακή θέα, βρίσκεται ανάμεσα στα 20 καλύτερα που είναι χτισμένα...
Read More
Τρίκαλα: Τοποθέτησαν ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ σε 92 σχολεία

Τρίκαλα: Τοποθέτησαν ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ σε 92 σχολεία

Ο Δήμος Τρικκαίων, ένας από τους πιο εξελιγμένους Δήμους της Ελλάδας, κατασκεύασε ράμπες και χώρους υγιεινής για ΑμεΑ σε 92...
Read More
Όλοι Οι Νόμοι Της Φυσικής Του Αριστοτέλη Βρίσκονται Μέσα σ’ ένα Υπέροχο Πάρκο Στη Χαλκιδική

Όλοι Οι Νόμοι Της Φυσικής Του Αριστοτέλη Βρίσκονται Μέσα σ’ ένα Υπέροχο Πάρκο Στη Χαλκιδική

Ο αρχαίος  Έλληνας φιλόσοφος, Αριστοτέλης, γεννήθηκε το 384 π.Χ, στην περιοχή Στάγειρα της Χαλκιδικής. Μπορεί να μην έζησε μεγάλο διάστημα...
Read More
Δίκτυα 5G και ακτινοβολία. Υπάρχει προστασία;

Δίκτυα 5G και ακτινοβολία. Υπάρχει προστασία;

Η ορθολογική διαχείριση του διαφαινόμενου κινδύνου για το μέλλον των ασύρματων δικτύων στη χώρα, απαιτεί άμεση ανάληψη δράσεων ουσιαστικής, διαρκούς...
Read More
Canal d’ amour: Η παραλία της… αγάπης βρίσκεται στην Κέρκυρα

Canal d’ amour: Η παραλία της… αγάπης βρίσκεται στην Κέρκυρα

Είναι από τις πιο όμορφες και φημισμένες παραλίες της Κέρκυρας, γνωστή σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για την παραλία που...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.