Translate this page

EnglishFrançaisDeutschΕλληνικάItalianoPortuguêsРусскийEspañol

Ο παγκόσμιος ωκεανός καταλαμβάνει περίπου το 70% της επιφάνειας του πλανήτη μας, αλλά μόνο το 5% έχει μελετηθεί και ερευνηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι βαθιά κάτω από το νερό υπάρχει ένα ολόκληρο άλλο σύμπαν με μυστικά και μυστήρια που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Θα σας παρουσιάσουμε 12 καταπληκτικά αντικείμενα που βρέθηκαν υποβρύχια.

Αυτό είναι, φυσικά, μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό και δεν μπορούμε καν να μαντέψουμε τι άλλο μπορεί να κρύβεται από κάτω.

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα, Μπελίζ

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα είναι ένα μοναδικό φυσικό αντικείμενο με τη μορφή κυκλικής τρύπας που περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σχηματισμούς αυτού του είδους στον κόσμο, με βάθος 120 μ. και συνολικό εμβαδόν επιφάνειας 10 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπελίζ και η κατά προσέγγιση περίοδος εμφάνισής της μετριέται πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, στην εποχή των παγετώνων.

Αυτό το μέρος ανακαλύφθηκε από τον Jacques Cousteau. Το 1971, ισχυρίστηκε ότι είναι μία από τις 10 καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για καταδύσεις.

Τεκτονική κίνηση πλάκας

 

Λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, το χάσμα μεταξύ τους έχει διευρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο είναι μόνο ορατό βαθιά υποβρύχια και καταγράφηκε από αρκετούς φωτογράφους. Ο θαλάσσιος βιολόγος Αλεξάντερ Μαστάρντ δηλώνει ότι η θέα είναι απίστευτη.

Η ταχύτητα της κίνησης των πλακών είναι περίπου 2,5 εκατοστά το χρόνο.

Υποβρύχια χαρακτικά, Μίτσιγκαν

Το 2007, ο Μαρκ Χόλεϊ, καθηγητής υποβρύχιας αρχαιολογίας, και ο συνάδελφός του, Μπράιαν Αμπότ, βρήκαν τυχαία αυτή τη μυστηριώδη και τρομακτική τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Μίτσιγκαν.

Μετά από περαιτέρω εξέταση, βρέθηκε αυτή η σκαλισμένη πέτρα με έναν ελέφαντα.

Η προέλευση του περιστατικού και η κατά προσέγγιση ημερομηνία εμφάνισής του είναι ακόμη άγνωστες.

Η χαμένη πόλη του Ηρακλείου της Αιγύπτου

Ερείπια της αρχαίας πόλης του Ηρακλείου βρέθηκαν από το γαλλικό αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό το 2000. Βρίσκεται 6,5 χλμ. Από την ακτή της Αιγύπτου σε βάθος 50 μ.

Ο θρύλος λέει ότι η Ελένη της Τροίας και ο Έλληνας ήρωας Ηρακλής επισκέφθηκε την πόλη και πήρε το όνομά της από τον Ηρακλή.

Έως σήμερα, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένη έρευνα και έφεραν ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα στην επιφάνεια

Υποβρύχια πυραμίδα, Ιαπωνία

Η υποβρύχια πυραμίδα «Γιοναγκούνι» είναι η πιο μυστηριώδης περιοχή σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Βρέθηκε το 1987 κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης κοντά στην ακτή του νησιού Γιοναγκούνι στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος.

Στην πυραμίδα, μπορείτε να δείτε μια σειρά από βεράντες και πλατφόρμες διαφορετικών μεγεθών, και η επιφάνεια είναι γεμάτη με κανάλια και χαρακώματα. Ένας από τους τοίχους του μνημείου πηγαίνει κάθετα προς τα κάτω σε βάθος περίπου 27 μ.

Σύμφωνα με τις γνώμες των εμπειρογνωμόνων, η ηλικία των πυραμίδων θα μπορούσε να είναι πάνω από 10.000 χρόνια.

Υποθαλάσσιο ποτάμι στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Ένας απίστευτος υποθαλάσσιος ποταμός βρέθηκε από Βρετανούς επιστήμονες. Εάν αυτός ο ποταμός ήταν στην επιφάνεια της Γης, θα ήταν ο 6ος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Είναι 1 χλμ. σε πλάτος και το βάθος του μπορεί να φτάσει τα 35 μ. Υπάρχουν ακόμα καταρράκτες, ρέματα και στροφές.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι αυτός ο ποταμός σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα του αλμυρού νερού από τη θάλασσα του Μαρμαρά που διαπερνά τη Μαύρη Θάλασσα αρκετούς αιώνες πριν.

Υποβρύχια πόλη Σι Τσενγκ, Κίνα

Αρχικά, αυτή η μυστηριώδης πόλη βρισκόταν στο Τσετσιάνγκ, μια ανατολική επαρχία της Κίνας.

Μια μέρα ξαφνικά εξαφανίστηκε. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ολόκληρη η κοιλάδα πλημμύρισε για να χτίσουν ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η κυβέρνηση έπρεπε να μεταφέρει 290.000 ανθρώπους.

Μέσα στην πόλη, χτίστηκε ένα φράγμα, που είχε ως αποτέλεσμα το Σι Τσενγκ κυριολεκτικά να βρίσκεται στο βάθος μιας λίμνης.

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά ακόμα και μετά από πάνω από 50 χρόνια, οι ξύλινες δοκοί και οι σκάλες της πόλης παραμένουν τέλεια άθικτες, σχεδόν σαν ο χρόνος να κυλάει πιο αργά εκεί.

Υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής

Αυτό το μοναδικό μουσείο δημιουργήθηκε από τον Άγγλο γλύπτη Τζέισον Ντεκέρ Τέιλορ.

Βρίσκεται στο κάτω μέρος της θάλασσας της Καραϊβικής, κοντά στο νησί της Γρενάδας.

Τα πρώτα εκθέματα τέθηκαν εκεί το 2006. Σήμερα αυτό το ασυνήθιστο μουσείο αποτελείται από περισσότερα από 65 εκθέματα και επεκτείνεται κάθε χρόνο.

Το έργο αυτό δεν είναι μόνο πολύτιμο ως πολιτιστικό αντικείμενο, αλλά και ως σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της άγριας φύσης.

«Μαύροι καπνιστές»

Αυτές οι ηφαιστειακές οπές της βαθιά θάλασσας σχηματίζονται λόγω του συνδυασμού του θαλασσινού νερού και του μάγματος.

Οι υδροθερμικές οπές εξαπλώνονται σε ρεύματα νερού και υγρού με εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, μερικές φορές μέχρι και τους 370 ° C. Ονομάζονται «μαύροι καπνιστές» επειδή το νερό που βγαίνει είναι πολύ σκοτεινό, σχεδόν μαύρο χρώμα, λόγω των πλούσιων ανόργανων ενώσεων που περιέχει.

Ανακαλύφθηκαν το 2008 στον Αρκτικό Κύκλο μεταξύ Νορβηγίας και Γροιλανδίας. Υπάρχει ένα ολόκληρο «πεδίο» που αποτελείται από 5 «μαύρους καπνιστές».

Ένας από αυτούς έχει το ύψος ενός τετραώροφου κτιρίου, το οποίο το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα υδροθερμικά ανοίγματα στον κόσμο.

Καλαμάρι της βαθιάς θάλασσας

Αυτό το ανατριχιαστικό αλλόκοτο καλαμάρι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1907 αλλά καταγράφηκε μόνο με κάμερα το 1988, όχι μακριά από τις ακτές της Βραζιλίας.

Οι παρατηρήσεις των καλαμάριων είναι αρκετά σπάνιες, που συμβαίνουν κυρίως στον Κόλπο του Μεξικού.

Το συνολικό μήκος ορισμένων ειδών μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 8 μέτρα

Κινητήρες Apollo 11 στον Ατλαντικό Ωκεανό

Το 2013, ο ιδρυτής του Αμαζονίου, Τζεφ Μπέζος, βρήκε τα συστατικά των 2 πυραυλοκινητήρων από τον Apollo 11.

Έχουν παραμείνει στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού από το 1969.

Οι κινητήρες είναι μέρος του διαστημοπλοίου που ήταν ο πρώτος που πήγε αστροναύτες στο φεγγάρι.

Τιτανικός – ηττημένος γίγαντας

Η τραγική ιστορία του Τιτανικού δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά μυστήρια και θεωρίες για το πώς όλα τελείωσαν.

Ένα πράγμα που ξέρουμε είναι βέβαιο, ότι ο Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο τον Απρίλιο του 1912.

Δυστυχώς, αυτή η σύγκρουση ήταν μοιραία για το πλοίο. Κατά τη διαδικασία της βύθισης, ο Τιτανικός χωρίστηκε στα 2, τα οποία βρίσκονται τώρα σε απόσταση 600 μ. μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:http://www.tilestwra.com/

 

Πριν φύγετε…

Τομ Χανκς: Έγινε κέρινο ομοίωμα στο μουσείο των Κηπιών της Καβάλας

Ο Τομ Χανκς έγινε τιμητικά Έλληνας υπήκοος και τώρα γίνεται και κέρινο ομοίωμα σε μουσείο της Καβάλας...  Την ερχόμενη Δευτέρα,...
Read More

Μυστήριο με λίμνη 50.000 χρόνων στην Ινδία που έγινε ροζ μέσα σε μια ημέρα

«Πώς στο καλό συνέβη αυτό;». Είναι το ερώτημα στα χείλη όσων συζητούν αυτές τις μέρες τη νέα απόχρωση της λίμνης Λόναρ της πολιτείας Μαχαράστρα στην Ινδία. Και είναι πολλοί,...
Read More

Πλωτή πλατφόρμα συλλογής ενέργειας από τον αέρα, τον ήλιο και τα κύματα στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπάρχει ενέργεια από τον ήλιο, τον αέρα και τα κύματα- και η υβριδική πλατφόρμα της γερμανικής SINN Power φιλοδοξεί να...
Read More

4 ελληνικά παιδικά βιβλία και 1 από την Κύπρο βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως

4 ελληνικά παιδικά βιβλία και 1 από την Κύπρο βρίσκονται στη φετινή λίστα των 200 καλύτερων βιβλίων παγκοσμίως, σύμφωνα με...
Read More

Η ελληνική ταινία που βρίσκεται στις καλύτερες του παγκόσμιου κινηματογράφου

Στη Ρωσία προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 1000 αίθουσες, ενώ παίχτηκε σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και σάρωσε Η ταινία που βλέπουμε συνήθως την...
Read More

Τι είναι αυτή η μαύρη κουκίδα στο iPhone και τι κάνει;

Γιατί υπάρχει εκεί και τι ακριβώς εξυπηρετεί; Η πρώτη έκδοση κινητού τηλεφώνου iPhone κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007. Σήμερα, 13...
Read More

Οι 10 πιο επικίνδυνες θάλασσες του κόσμου!

Επειδή ένα μέρος μοιάζει με παράδεισος δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά παραδείγματα χωρών που ... ...ενώ έχουν...
Read More

Αγίου Κωνσταντίνου & Αγίας Ελένης: Τι γιορτάζουμε

Κατά την περίοδο που ήταν Ρωμαίος Αυτοκράτορας ο Μέγας Κωνσταντίνος  κατοχυρώθηκε η ανεξιθρησκεία και προωθήθηκε η χριστιανική πίστη η οποία...
Read More

Ο Έλληνας μαθηματικός που κατασκεύασε το πρώτο ρομπότ το 400 π.Χ.

Μπορεί να θεωρούμε πως η ρομποτική είναι μια πρόσφατη επιστήμη, αλλά οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ασχοληθεί ακόμα και με αυτό....
Read More

Πως θα ήταν η ζωή χωρίς ύπνο

Ο ύπνος είναι για όλους μας μια καθημερινή συνήθεια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε πώς θα ήταν η ζωή...
Read More

Η πόλη που έχει διπλάσιο μέγεθος από την Ελλάδα

Φτάνει σε μέγεθος όσο η μισή Γαλλία, ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι μεγαλύτερη από 42 από τις 50 πολιτείες...
Read More

Το top 10 των ζώων που ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων

Οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι στην κορυφή της λίστας των πιο θανατηφόρων ζώων θα βρισκόταν ο καρχαρίας, όμως η ωμή...
Read More

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου στην Αθήνα!

Το μεγαλοπρεπές σοβιετικής κατασκευής Antonov 225 Στην Αθήνα προσγειώθηκε την Τετάρτη το μεγαλύτερο και βαρύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το θηριώδες...
Read More

Ο Πύργος των Ανέμων, ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός

Ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός του κόσμου που υπολόγιζε τον καιρό και την ώρα. Πως γλίτωσε από τον αρπακτικό Έλγιν. Το...
Read More

Λιβήσι: Μια ελληνική πόλη-φάντασμα στην Τουρκία

Οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης Fethiye στη νοτιοδυτική Τουρκία βρίσκονται τα ερείπια περίπου πεντακόσιων σπιτιών που ανήκουν στην κάποτε ακμάζουσα...
Read More

Το στοιχειωμένο μποτιλιάρισμα μέσα στο δάσος του Βελγίου.

Υπάρχει μία περιοχή στο Βέλγιο, όπου οι ντόπιοι θα σου πούνε ότι πρέπει να την επισκεφθείς οπωσδήποτε. Δεν θα σου...
Read More

Κωλοσούρτης: Η θρυλική Εθνική με τις “στροφάρες” που έλιωνε τους κινητήρες

Ο τρομερός "Κωλοσούρτης" μας δίνει στο ανέβασμά του μια από τις μαγευτικότερες απόψεις της Αργολίδας καθώς βλέπουμε από ψηλά προς...
Read More

Αγία Ρουμέλη: Το απομονωμένο χωριουδάκι που για να πας πρέπει να διασχίσεις το μακρύτερο φαράγγι της χώρας

Είναι το μακρύτερο κι ίσως το επιβλητικότερο φαράγγι της Ευρώπης, και σίγουρα το πιο περπατημένο μονοπάτι της Ελλάδας. Το Συμβούλιο...
Read More

Γιορτή της μητέρας: Πότε γιορτάζεται και πώς καθιερώθηκε

Πάντα δίπλα στην οικογένειά της, στις χαρές, τις λύπες και τις δυσκολίες… Και το όνομα αυτής, μητέρα. Η Γιορτή της...
Read More

Το δίλημμα του τρόλεϊ- Εσύ πόσους θα σκότωνες;

Ένα τρόλεϊ διασχίζει τις ράγες ενώ μπροστά του βρίσκονται πέντε άνθρωποι ανήμποροι να κινηθούν, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρος ο...
Read More

Στην «πολιτισμένη» Ευρώπη, κρατούσαν αφρικανούς ιθαγενείς μέσα σε κλουβιά, σε ζωολογικούς κήπους

Οι «πολιτισμένοι» Βέλγοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, σχημάτιζαν ουρές έξω από τους ζωολογικούς κήπους για να δουν αιχμαλώτους μαύρους από τις αποικίες...
Read More

Οπτική ψευδαίσθηση: Πως ο εγκέφαλος δημιουργεί οπτικές ψευδαισθήσεις

Αν κοιτάξετε την φωτογραφία στα αριστερά σας, αποτυπώνεται το «αρνητικό» μιας γυναίκας. Αν εστιάσετε για 15 δευτερόλεπτα στην άσπρη κουκίδα...
Read More

Πομπηία: Οι Ρωμαίοι έκαναν ανακύκλωση

Οι Ρωμαίοι ήταν έμπειροι μηχανικοί, πρωτοπόροι στην ενδοδαπέδια θέρμανση, στα υδραγωγεία και στη χρήση του σκυροδέματος ως οικοδομικού υλικού και επιπλέον, σύμφωνα...
Read More

New York Times: «Χώρα-παράδειγμα η Ελλάδα – Έκανε την έκπληξη»

Αναφορά στην Ελλάδα και τους επιτυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας έκαναν σε κύριο άρθρο τους οι New...
Read More

Concorde: Η ιστορία ενός θρυλικού αεροσκάφους

Το πρωί της 21ης Ιανουαρίου του 1976 δύο Concorde, ένα της British Airways και ένα της Air France, απογειώθηκαν ταυτόχρονα...
Read More

Τα ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο

Εντυπωσιακά αγάλματα από όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν σημείο αναφοράς για τις χώρες τους και αναφέρονται κυρίως...
Read More

Καταρράκτες της Έδεσσας – Oι μεγαλύτεροι σε όλα τα Βαλκάνια

Η Έδεσσα είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, με ένδοξη ιστορία, βιομηχανικό παρελθόν και τους ξακουστούς καταρράκτες της....
Read More

Αδέσποτο μπαίνει σε φαρμακείο και δείχνει στη φαρμακοποιό το τραυματισμένο πόδι του

Ένα από τα ευχάριστα βίντεο των ημερών, που μας δίνουν χαρά και μας κάνουν να χαμογελάμε και μάλλον γι’ αυτό...
Read More

Το ελληνικό hypercar CHAOS των 3.000 ίππων

TO CHAOS ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ HYPERCAR ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ 3.000 ΙΠΠΩΝ...
Read More

To μαρτυρικό τέλος για χιλιάδες Αρμένισσες που τις παλούκωσαν και τις σταύρωσαν οι Τούρκοι

Η 24η Απριλίου του 1915 θεωρείται η ημερομηνία που ξεκίνησε η γενοκτονία Αρμενίων.... Η αρχή έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τη...
Read More