Translate this page

Όταν σκεφτόμαστε όμορφες, παρθένες παραλίες, η πράσινη άμμος συνήθως δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου. Ενώ αυτές οι παραλίες δεν καλύπτονται εντελώς με φωτεινή πράσινη άμμο, μεγάλα τμήματα από αυτά περιέχουν κρυσταλλικά ορυκτά σωματίδια που ονομάζονται ολιβίνη. Η ολιβίνη είναι ένα βαρύ πράσινο πυριτικό μαγνήσιο σιδήρου που δεν ξεπλένεται εύκολα στη θάλασσα.

Μόνο τέσσερις παραλίες στον κόσμο περιέχουν αυτό το ορυκτό, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στην παραλία που δεν μπορεί να χάσετε.

Παραλία Παπακόλεα στη Χαβάη

Η παραλία Papakolea είναι όπου θα βρείτε την πράσινη άμμο, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια έντονη κατηφορική πεζοπορία.

Παραλία Punta Cormorant στο Εκουαδόρ

Το νησί της Φλωροάνα στο Punta Cormorant είναι μόνο ένα από τα πολλά σημεία που κόβουν την ανάσα που αποτελούν τα νησιά Γκαλαπάγκος. Οι ηφαιστειογενείς τοποθεσίες κοντά στην παραλία είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κρύσταλλοι του ολιβίνης βρήκαν το δρόμο τους προς την παραλία, καθιστώντας την καταπράσινη, αμμώδη παραλία ιδιαίτερα αγαπημένη σε τουρίστες, θαλάσσιες χελώνες και σαλάχια.

Παραλία Talofofo στο Γκουάμ

Στο νησί του Γκουάμ του Ειρηνικού, το Talofofo Beach είναι το σημείο όπου μπορεί να βρεθεί και η έγχυση με ολιβίνη. Ωστόσο, πολλοί τουρίστες σημείωσαν ότι οι καιρικές συνθήκες πρέπει να είναι σωστές για να δουν ξεκάθαρα τις πρασινωπές αποχρώσεις. . Το Talofofo Beach θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σημεία περιήγησης στο Γκουάμ.

Παραλία Hornindalsvatnet στη Νορβηγία

Η τελευταία τοποθεσία μπορεί να είναι η πιο απροσδόκητη, αλλά δεν θα απογοητευτείτε από την φυσικά καταπράσινη παραλία της λίμνης Hornindalsvatnet. Αυτή η λίμνη φιόρδ είναι γεμάτη από ποσότητες πράσινων ορυκτών που τροφοδοτούν την παραλία, μετατρέποντάς την σε μια φωτεινή σκιά πράσινου. Ενώ μπορεί να μην είναι το πιο ιδανικό μέρος για χειμερινές διακοπές, εγγυόμαστε ότι ένα ταξίδι εδώ το καλοκαίρι δεν θα απογοητεύσει.