Translate this page

Έβλεπε τον πληθυσμό της πόλης του να μειώνεται συνεχώς και είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο δήμαρχος της Candela, κωμόπολης στην ευρύτερη περιοχή της Puglia, Nicola Gatta, προσφέρει έως και €2.000 σε όποιον αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα εκεί (με εξασφαλισμένη εργασία).

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συγκεκριμένα αποφάσισε να παρέχει €800 για κάθε άτομο, για το ζευγάρι δίχως παιδιά €1.200, από €1.500 έως €1.800 για οικογένειες με ένα, δύο και τρία παιδιά και πάνω από €2.000 για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω.

Γύρω στο 1960, η Candela ήταν γνωστή ως η «μικρή Νάπολη», ενώ το 1990, ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τους 8.000 κατοίκους. Σήμερα ωστόσο αριθμεί σχεδόν 2.700 κατοίκους.

Πρόκειται για μια πολύ ήσυχη πόλη στην νότια Ιταλία (1,5 ώρα από το Μπάρι και άλλο τόσο από τη Νάπολη) με γραφικά δρομάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, στην οποία αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει σημειωθεί κανενός είδος έγκλημα τα τελευταία 20 χρόνια.

Η κίνηση του δημάρχου φαίνεται πως έχει αποδώσει καρπούς, με έξι οικογένειες να έχουν μετακομίσει εκεί, ενώ 5 ακόμη έχουν καταθέσει αιτήσεις. Aν βαρέθηκες κι εσύ την Ελλάδα και τη ζωή σε αυτή, ορίστε η ευκαιρία σου για να αλλάξεις παραστάσεις.

ΠΗΓΗ:http://gr.askmen.com