Translate this page

Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές βάζουν τα δυνατά τους για να κατασκευάσουν μοναδικά αεροδρόμια που συνδυάζουν λειτουργικότητα και αισθητική, αφού είναι η καλύτερη εικόνα μιας πόλης, καθώς γίνεται καθημερινά διακίνηση πολλών επιβατών.

Έτσι τα αεροδρόμια του μέλλοντος είναι απλώς καταπληκτικά και φέρουν τη σφραγίδα διάσημων δημιουργών…

Διεθνής αερολιμένας Κουβέιτ

Φέρει την υπογραφή του Norman Foster και το νέο τερματικό θα είναι έτοιμο το 2020 και θα καλύπτει 708.000 τ.μ., ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις ακραίες θερμοκρασίες της περιοχής.

 

Montijo, Λισαβόνα

Θα κατασκευαστεί 40 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2019. Θα αποτελεί το νέο αεροδρόμιο της Λισαβόνας.

Μανίλα, Φιλιππίνες

Ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο που θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 150 εκ. επιβάτες τον χρόνο είναι στα σκαριά από το 2014.

 

Σίδνεϊ, Αυστραλία

44 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης θα έχει 2 φορές το μέγεθος του αεροδρομίου Kingsford Smith, που σήμερα εξυπηρετεί την πόλη, και θα είναι έτοιμο το 2026.

Changi, Σιγκαπούρη

Ανοίγει τις πύλες του στο τέλος του Οκτωβρίου 2017 και αποτελεί κόσμημα για την πόλη, ενώ ένα νέο κομμάτι θα είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο. Το Jewel Changi σε σχήμα ντόνατ θα έχει τον μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη αλλά και έναν κήπο 13.000 τ.μ. με φυτά.

Mexico City, Μεξικό

Φέρει την υπογραφή του Norman Foster και υπόσχεται να είναι το πιο οικολογικό. Η έκτασή του θα είναι 470.000 τ.μ. και αναμένεται να ανοίξει το 2020.

Istanbul Airport, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Το πρώτο τμήμα του νέου αεροδρομίου θα δοθεί στο κοινό το 2018, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι γεωμετρικές γραμμές και τα ανοίγματα που αφήνουν το φυσικό φως να πλημμυρίσει το εσωτερικό.

Al Maktoum Airport, Ντουμπάι

Η επέκταση του αεροδρομίου θα ολοκληρωθεί το 2020 και θα μπορεί να εξυπηρετεί 200 εκ. επιβάτες τον χρόνο.

La Guardia, Νέα Υόρκη

Θα ανοίξει το 2019 και ο σχεδιασμός του θυμίζει γλυπτό, εξυπηρετώντας πολλούς επιβάτες και αποφορτίζοντας το αεροδρόμιο JFK.

 

πηγη:http://perierga.gr

 

Comments are closed.