Translate this page

73 εκ. δέντρα στον Αμαζόνιο – Η μεγαλύτερη αναδάσωση που έγινε ποτέ!

Η Conservation International στοχεύει να φυτέψει 73 εκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, στο μεγαλύτερο έργο αναδάσωσης που έγινε ποτέ. Τα δέντρα θα φυτευτούν στο «τόξο αποψίλωσης» που διέρχεται από τις βραζιλιάνικες πολιτείες του Αμαζονίου, της Acre, Pará και Rondônia, καθώς και σε όλη τη λεκάνη απορροής του Xingu. Βραχυπρόθεσμα, το έργο στοχεύει στην αποκατάσταση 70.000 στρεμμάτων τροπικού δάσους.

«Δεν είναι μόνο τα δέντρα που έχουν σημασία, αλλά τι είδους δέντρα», δήλωσε ο Μ. Sanjayan, Διευθύνων Σύμβουλος της Conservation International. «Εάν σκέφτεστε πραγματικά να απομακρύνετε το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, τότε τα τροπικά δάση είναι εκείνα που θα βοηθήσουν», συμπλήρωσε. Η διακοπή της αποψίλωσης θα επιτρέψει την απορρόφηση του 37% των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο.

Η μέθοδος φύτευσης που χρησιμοποιείται στο σχέδιο είναι γνωστή ως muvuca, μια πορτογαλική λέξη που περιγράφει πολλούς ανθρώπους σε ένα μικρό μέρος. Στη muvuca, εκατοντάδες μητρικοί σπόροι δένδρων διάφορων ειδών πέφτουν πάνω σε κάθε εκατοστό γης. Μια μελέτη του 2014 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και τη Διεθνή Βιοποικιλότητα διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 90% των ιθαγενών ειδών που φυτεύτηκαν με τη μέθοδο muvuca μπόρεσαν και επιβίωσαν σε συνθήκες ξηρασίας μέχρι και έξι μήνες.

 

«Με τις τεχνικές αναδάσωσης φυτών ανά φυτό, λαμβάνετε μια τυπική πυκνότητα περίπου 160 φυτών ανά εκτάριο», δήλωσε ο Rodrigo Medeiros, αντιπρόεδρος της Conservation International για το πρόγραμμα της Βραζιλίας και επικεφαλής του σχεδίου. «Με τη muvuca, το αρχικό αποτέλεσμα είναι 2.500 είδη ανά εκτάριο. Και μετά από 10 χρόνια, θα φτάσουμε τα 5.000 δέντρα ανά εκτάριο. Είναι πιο ευέλικτη, αποδοτική και λιγότερο δαπανηρή από τις παραδοσιακές τεχνικές. «

πηγη:http://perierga.gr