Translate this page

Η βότκα είναι ένα αλκοολούχο ποτό, αγαπημένο ανά τον κόσμο, που πίνεται σκέτη αλλά και ως μείγμα σε διάφορα κοκτέιλ. Πόσα όμως γνωρίζουμε γι’ αυτήν;

1. Η βότκα δεν περιέχει ζάχαρη, λίπος, χοληστερόλη, νάτριο ή υδατάνθρακες. Αποτελείται μόνο από αιθανόλη και νερό.

2. Η βότκα είναι ένα από τα ποτά με τις χαμηλότερες θερμίδες. Μια βότκα έχει 85 θερμίδες, που προέρχονται από το ίδιο το οινόπνευμα.

3. Η βότκα αυξάνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά και δημιουργεί καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης HDL (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών). Μια μελέτη της Professional Heart Daily διαπίστωσε ότι η βότκα αύξησε την τριχοειδή πυκνότητα, η οποία επιτρέπει περισσότερο οξυγόνο να ταξιδέψει μέσα από το αίμα.

4. Πίνοντας βότκα είναι πιο υγιεινό από το να πιείτε κόκκινο κρασί. Το κόκκινο κρασί βοηθά τα αγγεία να χαλαρώσουν, αλλά η βότκα αυξάνει στην πραγματικότητα τη ροή του αίματος προς την καρδιά και δημιουργεί καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης. Περιέχει επίσης λιγότερες θερμίδες από το κρασί.

5. Η βότκα σφίγγει τους πόρους του δέρματος. Η δερματολόγος Jeannette Graf συστήνει να καθαρίζετε το δέρμα σας πρωί-βράδυ με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με βότκα και πράσινο τσάι, που κλείνει τους πόρους, μειώνοντας τη λιπαρότητα. βυθίζει μια βαμβακερή σφαίρα σε ένα μίγμα πράσινου τσαγιού και βότκας.

6. Η βότκα έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση τραυμάτων και στην πρόληψη λοιμώξεων.

Διαβάστε επίσης:5 + 1 ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ TALK OF THE TOWN ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

7. Η βότκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει σχεδόν οτιδήποτε στο σπίτι. Ένα μπουκάλι σπρέι γεμάτο ακόμα και από τη φθηνότερη βότκα μπορεί να καθαρίσει τα πάντα, από την μπανιέρα μέχρι τα μαξιλάρια και το στρώμα στο υπνοδωμάτιο.

8. Η βότκα μειώνει το άγχος. Μια μελέτη του 1997 έδειξε ότι η βότκα έχει σαφές αποτέλεσμα στη μείωση του στρες.

9. Η βότκα μπορεί να παρασκευαστεί από σχεδόν οποιαδήποτε ζυμωμένη τροφή που περιέχει ζάχαρη ή άμυλο, και στη συνέχεια αποστάζεται για να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ. Οι περισσότερες βότκες σήμερα γίνονται από σπόρους, αλλά μερικές παρασκευάζονται από πατάτες.

10. Το όνομα βότκα προέρχεται από τη ρωσική λέξη «voda», που σημαίνει νερό και αποτελεί εθνικό ποτό της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

 

πηγή:http://perierga.gr