Translate this page

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Χονγκ Κονγκ κόβει πρώτο το… νήμα στον αγώνα της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η «αγαπημένη» πόλη των τουριστών, σε όλο τον πλανήτη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας του Euromonitor International για τους 100 κορυφαίους προορισμούς, το Χονγκ Κονγκ προσέλκυσε 26 εκατομμύρια επισκέπτες την περσινή χρονιά, αριθμός που αναμένεται να εκτοξευθεί στα 44 εκατομμύρια ως το 2025.

Στη δεύτερη θέση, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 21,25 εκατομμυρίων επισκεπτών για το 2016, βρίσκεται η Μπανγκόκ, η οποία «ανάγκασε» το Λονδίνο να υποχωρήσει στην τρίτη θέση με 19,2 εκατομμύρια επισκέπτες την ίδια χρονιά.

BANGKOK, THAILAND

Στον οδηγό των 100 κορυφαίων πόλεων-προορισμών, οι ασιατικές πόλεις κερδίζουν κατά… κράτος, με 41 από αυτές να βρίσκονται στην συγκεκριμένη λίστα για το 2017, με τις προβλέψεις να μιλούν ακόμη και για 47 πόλεις ως το 2025. Το Χονγκ Κονγκ οφείλει την δημοφιλία του στην στρατηγική του θέση και στη σχέση του με την Κίνα. Πορεία αντίθετη με εκείνη του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε η Σεούλ, που είδε τις αφίξεις των τουριστών να μειώνονται σχεδόν κατά 15% το 2017.

Διαβάστε επίσης:Εμπειρίες πολύ ακριβές για να τις απολαύσουμε

Πρωτιά στην Ευρώπη για το Λονδίνο, μεγάλος νικητής το Ηράκλειο Κρήτης

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέπτονται το Λονδίνο, με το Εδιμβούργο, που είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη πόλη, να υποδέχεται λιγότερο από 10% των επισκεπτών της πόλης του… Μπιγκ Μπεν. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας, δεν κατάφερε καν να μπει στη λίστα με τις 100 πόλεις…

KNOSSOS, GREECE

Το 2017 ο μεγάλος νικητής του ευρωπαϊκού τουρισμού, ήταν το Ηράκλειο Κρήτης, που αναρριχήθηκε κατά τρεις θέσεις στη σχετική λίστα, χάρη στην αύξηση κατά 11,2% στις αφίξεις τουριστών. Στη λίστα των 100 κορυφαίων προορισμών, το Ηράκλειο βρίσκεται στην 66η θέση.

Την ίδια ώρα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις επηρέασαν σημαντικά τον τουρισμό σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Νίκαια και Κωνσταντινούπολη, με τις πόλεις αυτές να σημειώνουν μικρότερες επιδόσεις.

Διαβάστε επίσης:10 λόγοι να αγαπήσεις κι εσύ τη Λίμνη Πλαστήρα

«Πρωταθλήτρια» η Νέα Υόρκη στην Αμερική

NEW YORK, NY

Η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένεται να κλείσει το 2017 υποδεχόμενη 13,1 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ ακολουθεί το Μαϊάμι με 8 εκατομμύρια.

Σημαντική αύξηση στην τουριστική τους κίνηση είδαν ακόμη αρκετές πόλεις εκτός των ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Κανκούν, το Τορόντο, η Πόλη του Μεξικό, το Βανκούβερ και η Πούντα Κάνα.

Μέση Ανατολή και Αφρική

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES

Το Ντουμπάι, με αύξηση 11,2% και 17 εκατομμύρια επισκέπτες και η Μέκκα με 8,7 εκατομμύρια κρατούν τα σκήπτρα του τουρισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για φέτος.

Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι η μόνη πόλη της υποσαχάριας Αφρικής που κατάφερε να μπει στη λίστα των 100 κορυφαίων προορισμών.

πηγη:http://www.cnn.gr/