Translate this page

Τα κατοικίδια ζώα έχουν πολλά θετικά να δώσουν στους ιδιοκτήτες τους.

Κάποια από αυτά δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν

Δείτε την πιο κάτω λίστα και θα καταλάβετε….

1. Μειώνουν το άγχος

Συνιστάται να παίζετε, να πηγαίνετε για βόλτες και ακόμη και να μιλάτε με τα κατοικίδια ζώα για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ζήσετε μια αίσθηση ευημερίας. Έχει αποδειχθεί ότι έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο και χαϊδεύοντας το συχνά βοηθά στην ανακούφιση του άγχους, του άγχους και της κατάθλιψης.

2. Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση

Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι τα παιδιά με δυσκολίες, όταν μιλάνε δυνατά μπροστά στο κατοικίδιο ζώο τους, βελτιώνουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους.

3. Αυξάνουν την ευθύνη

Η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου μεταφέρει την ευθύνη επειδή απαιτεί από εσάς να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του και να ορίσετε προτεραιότητες. Η συμβίωση με ένα κατοικίδιο ζώο είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να αποκτήσουν ευθύνες και σέβονται τα ζώα.

4. Αποφεύγετε τη μοναξιά

Έχοντας ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας παρέχει συντροφιά, περισσότερο όταν ζείτε μόνος-μόνη σας.
Ο ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων θα αισθάνεται πιο προστατευμένος καθώς αυτός ή αυτή ξέρει ότι δεν είναι μόνος.

5. Προωθούν την ευτυχία

Το παιχνίδι με τα κατοικίδια ζώα σας κάνει να αισθανθείτε μια αύξηση της ωκυτοκίνης, της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης (3 φυσικά παραγόμενες ορμόνες που συνδέονται με την ευτυχία και την ευεξία) και ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης (μια ορμόνη που απελευθερώνεται σε απόκριση στο στρες).

6. Βελτιώνουν την κοινωνική ζωή

Πηγαίνοντας για πεζοπορία με το κατοικίδιο ζώο σας είναι μια λαμπρή δικαιολογία για να βγείτε και να συναντήσετε άλλους ανθρώπους, γεγονός που κάνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πιο εξωστρεφείς.

7. Εξαλείφουν την κατάθλιψη

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο και τις αντίστοιχες ευθύνες του, υποχρεώνει έναν καταθλιπτικό να ακολουθήσει μια φυσιολογική ζωή και να πραγματοποιήσει ορισμένες δραστηριότητες που δεν θα έκαναν εάν δεν είχαν ζώα συντροφιάς. Αυτό πιθανότατα θα φέρει το άτομο έξω από την κατάθλιψή του και θα τον κάνει να αισθάνεται εκπληρωμένος.

Διαβάστε επίσης:Πώς οι γάτες απομακρύνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά