Translate this page

Διάσημα και γνωστά αξιοθέατα ανά τον κόσμο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες δεν είναι ακριβώς όπως νομίζουμε – τουλάχιστον όχι σε μέγεθος.

Σαν αυτό το συναίσθημα όταν ανοίγετε ένα τεράστιο δέμα για να βρείτε ένα μικροσκοπικό δώρο! Κάπως έτσι συμβαίνει και με τις φωτογραφίες που βλέπουμε από αξιοθέατα και νομίζουμε πως είναι εντυπωσιακά. Και όταν βρεθούμε εκεί η απογοήτευση μας κυριεύει.

Πάρτε το Stonehenge ως παράδειγμα. Φαίνεται τεράστιο, σαν να είναι συναρμολογημένο από τα χέρια νεολιθικών γιγάντων. Μόνο όταν το δείτε αυτοπροσώπως θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτές οι κολοσσιαίες πλάκες δεν είναι αρκετά κολοσσιαίες. Κάθε μόνιμη πέτρα μετρά 4.1 μ., περίπου.

Η Μικρή Γοργόνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Κοπεγχάγης. Οι τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες σε αυτό το περίφημο άγαλμα. Μια αναπαράσταση της ιδιόρρυθμης ηρωίδας ενός από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, κάθεται σε μια πέτρα – και είναι ποολύ μικρότερη από κάθε φωτογραφία της, 1,25 μ.

Η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι στοο Λούβρο είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία έργα τέχνης στον κόσμο αλλά μικρό σε μέγεθος – 77×53 εκατοστά, χώρια το πλήθος μπροστά στον πίνακα που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να φανεί!

 

Η Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο φαίνεται σαν ένα τεράστιο γλυπτό, ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερο από τους διπλανούς τάφους – 73 μέτραx20 μέτρα σίγουρα δείχνουν ότι είναι μεγάλη, αλλά όχι τόσο όσο πολλοί φαντάζονται. 

Ο Χριστός Λυτρωτής στο Ρίο ντε Τζανέιρο φαίνεται επιβλητικός πάνω από την πόλη αλλά είναι μόλις 38 μέτρα σε ύψος – ο πύργος του Άιφελ είναι 324 μέτρα!

Το Άγαλμα της Ελευθερίας στις ΗΠΑ κι αν φαίνεται γιγαντιαίο! Κι όμως είναι μόλις 93 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της δάδας!

Ο Πύργος της Πίζας στην Τοσκάνη είναι διάσημος όχι βέβαια για το ύψος του αλλά για την κλίση του. Ωστόσο είναι μόλις 56 μέτρα, κι ας φαίνεται ψηλόοτερος.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα φαντάζουν τόσο επιβλητικοί. Και είναι μόλις 57 μέτρα. Σκεφτείτε πως οι καταρράκτες Victoria στη Ζάμπια είναι 108 μέτρα και οι Angel στη Βενεζουέλα 979 μέτρα.

πηγη:http://perierga.gr