Translate this page

Το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio ανέλαβε την ανακαίνιση μιας θερινής κατοικίας που δεσπόζει στο χείλος ενός βράχου στα δυτικά της Κέρκυρας. 

Η τοποθεσία είναι από μόνη της εντυπωσιακή, αλλά ο Παύλος Χατζηαγγελίδης, γνωστός για την ρηξικέλευθη και τολμηρή του ματιά, αποφάσισε να δημιουργήσει ακόμη ένα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό τοπόσημο.

Η γη γύρω από την κατοικία «The Midnight Stars» καλύπτεται από ελαιόδεντρα και μοιάζει να κρέμεται πάνω από τη θάλασσα.

Τοποθετημένη στην άκρη του γκρεμού όπως ένας φάρος, η κατοικία αυτή προσφέρει στους ιδιοκτήτες της μια καταπληκτική πανοραμική θέα στο Ιόνιο και την απολυτή εμπειρία της απομόνωσης.

Το σπίτι γίνεται ακόμη πιο μαγευτικό τη νύχτα καθώς η απουσία τεχνητού φωτός στην περιοχή προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στον έναστρο ουρανό. Και αυτό ακριβώς το στοιχείο της έδωσε το όνομά της.

Κύριος στόχος αυτής της ανακαίνισης ήταν ένα νέο σχέδιο που θα ενσωματώσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κέρκυρας, μέσα από μια πιο σύγχρονη γλώσσα. Το σχήμα της αψίδας, το κύριο στοιχείο της κατοικίας προσδίδει αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα στα δύο επίπεδα.

Το οικόπεδο έχει έκταση 6 στρεμμάτων και ο χώρος κατοίκησης συνολικά 300 τετραγωνικά μέτρα. Το στούντιο προσπάθησε να διατηρήσει αυτές τις συνθήκες χωρίς να επηρεάσει καθόλου το φυσικό περιβάλλον.

Οι εσωτερικοί χώροι, ο προσεγμένος σχεδιασμός, το μοντέρνο design, η μείξη των υλικών η πισίνα και το λευκό χρώμα κάνουν το σύνολο ακόμη πιο εντυπωσιακό όπως φαίνεται στα σχέδια.

Διαβάστε επίσης:40 χωριά βγαλμένα από παραμύθια που πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στην ζωή σας…τα 2 είναι ελληνικά…

πηγη:http://www.lifo.gr