Translate this page

Υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη στον πλανήτη μας που είναι ακόμα ανεξερεύνητα.

Το 1991, ένας αγρότης από το Βιετνάμ ανακάλυψε μια υπόγεια σπηλιά, που κανείς δεν είχε ξαναδεί. Δεν πίστευε στα μάτια του, καθώς το μέρος φάνταζε να είναι από άλλο σύμπαν.

Αυτό που ανακάλυψε ο αγρότης Hang Son Doong στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο. Η σπηλιά ονομάστηκε προς τιμή του αγρότη και ξεπερνάει σε μέγεθος την σπηλιά Deer Cave στη Μαλαισία.

Ο Hang Son Doong όταν ήταν νέος, έκανε πεζοπορία στις ζούγκλες του εθνικού πάρκου Phong Nha-Ke Bang, ψάχνοντας τροφή. Μέχρι που μια μέρα εντόπισε μια είσοδο ανάμεσα σε βράχους και σοκαρίστηκε όταν μπήκε μέσα.

Κατά την είσοδό του, είδε σύννεφα να περιτριγυρίζουν το μέρος και άκουσε έναν ποταμό να ρέει κάπου κοντά.

Καθώς ένιωσε την ορμή του αέρα μέσα από τη σπηλιά, εξερεύνησε το εσωτερικό της. Δυστυχώς, όταν επέστρεψε σπίτι, δεν μπόρεσε να ξαναβρεί το μέρος.

Ο Ho Khanh μοιράστηκε την εμπειρία του με δύο μέλη της Βρετανικής Ένωσης Έρευνας Σπηλαίων, τον Howard και τον Deb Limbert.

Οι δυο τους έκαναν εξερευνήσεις σε διαφορετικά σπήλαια της περιοχής και ένιωσαν περιέργεια με την ιστορία του αγρότη. Έτσι αναζήτησαν και οι ίδιοι τη σπηλιά και σχεδόν τα παράτησαν όταν δεν μπορούσαν να τη βρουν.

 

Πολλά χρόνια αργότερα, ο ίδιος αγρότης έψαχνε για τροφή ξανά όταν ξαναβρήκε τη χαμένη του σπηλιά. Έπειτα από ένα χρόνο, οδήγησε τα μέλη της Ένωσης και κάποιους ειδικούς για έρευνα στη σπηλιά. Σύντομα έγινε γνωστή ως « Hang Son Doong» ή «Σπηλιά του Βουνίσιου Ποταμού».

Σύντομα έγινε γνωστή ως « Hang Son Doong» ή «Σπηλιά του Βουνίσιου Ποταμού».

Η εξερεύνηση της σπηλιάς ήταν μια μοναδική εμπειρία, καθώς είναι σαν μια πύλη σε ένα διαφορετικό κόσμο.

Χρειάζεται να κάνετε κατάβαση 80 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Έχει μήκος πάνω από 5 χιλιόμετρα και σε κάποιες περιοχές έχει ύψος πάνω από 200 μέτρα και 150 μέτρα πλάτος.

Η σπηλιά είναι τόσο μεγάλη που έχει το δικό της ποταμό, ζούγκλα και κλίμα. Φιλοξενεί ζώα όπως νυχτερίδες, πουλιά και μαϊμούδες.

Έχει μέχρι και τη δική της παραλία με γαλαζοπράσινα νερά.

Η σπηλιά είναι το αποτέλεσμα της διάβρωσης του ποταμού Rao Thuong. Σχηματίστηκε ένα τεράστιο άνοιγμα κάτω από τα βουνά Annamite.

Το μέρος έχει επίσης μια τεράστια συλλογή απολιθωμάτων που περιμένουν τη σειρά τους για να μελετηθούν.

Υπάρχουν σταλαγμίτες που φτάνουν τα 80 μέτρα ύψος, από τους ψηλότερους που έχουν βρεθεί.

Εξερευνήστε τη σπηλιά Hang Son Doong μέσα από το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί:

πηγη:http://www.okoursaros.gr