Translate this page

Όσο και αν αγαπάμε τις γιορτές, δεν μας αρέσει το πώς νιώθουμε όταν το παρακάνουμε λιγάκι(και νιώθουμε φούσκωμα και εξάντληση).


Δεν χρειάζεται όμως να γίνεται έτσι. Δες τους καλύτερους τρόπους να παραμείνεις υγιής και να απολαύσεις την καλύτερη εποχή του χρόνου.

Μικρές μερίδες

Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθείς στο να φτιάξεις ένα βουνό από φαγητά στο πιάτο σου την ώρα του μπουφέ, προσπάθησε να είσαι λίγο πιο συνειδητοποιημένη με τις επιλογές σου. Σου αρέσει πραγματικά αυτός ο πουρές γλυκοπατάτας;

Εάν οι γευστικοί σου κάλυκες δεν χτυπούν κόκκινο και μόνο στη σκέψη του, τότε ξέχασέ τον και προχώρησε στο επόμενο πιάτο, κάνοντας στον εαυτό σου την ίδια ερώτηση. Εάν γεμίσεις το πιάτο σου μόνο με φαγητά που αγαπάς, το γεύμα σου τότε θα είναι πιο ικανοποιητικό(και θα σου προκαλέσει λιγότερες ενοχές μετά).

Φέρσου με εξυπνάδα την ώρα των ποτών

Η περίοδος των γιορτών δεν συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο στο σώμα μας. Ανάμεσα στα ατελείωτα γλυκά και τις ευκαιρίες να τρως χωρίς σταματημό, δεν είναι καθόλου περίεργο που το στομάχι σου μπορεί να είναι πρησμένο. Προκειμένου να καταπολεμήσεις τη λαιμαργία, σε συμβουλεύουμε να προτιμήσεις ένα δροσιστικό και υγιεινό κοκτέιλ ή απλά ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Δοκίμασε νέες επιλογές στην άσκησή σου

Αυτή τη στιγμή, το καθιερωμένο μάθημα spinning μπορεί να μοιάζει λιγάκι βαρετό. Έτσι, είναι και πιο δύσκολο για εσένα να φανείς συνεπής στο ραντεβού σου με το γυμναστήριο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, όπως η εναέρια γιόγκα.

Εκτός του ότι θα σε βοηθήσει να κάψεις τις περιττές θερμίδες των ημερών, μία προκλητική άσκηση που απαιτεί αρκετή συγκέντρωση θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα σου φτιάξει τη διάθεση, ώστε να μην ανησυχείς για εκείνο το παραπάνω σοκολατάκι που μπορεί να σε πίεσε η πεθερά σου να φας.

Πάρε ένα προβιοτικό

Σε μία προσπάθεια να αυξήσεις την υγεία του πεπτικού σου συστήματος (και να ενισχύσεις την άμυνά σου), πάρε κάποιο προβιοτικό σε συμπλήρωμα διατροφής. Όλα τα καλά βακτήρια από αυτό θα εξισορροπήσουν τα κακά του οργανισμού σου και θα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση το έντερό σου.

Μην ξεχνάς τον εαυτό σου

Ανάμεσα στα πάρτι, τα δώρα και την καλή οικοδέσποινα που θέλουμε να είμαστε, συχνά τέτοιες γιορτινές ημέρες βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα μετά την οικογένεια ή τους φίλους μας(όπως τότε που άφησες την ξαδέρφη σου να κοιμηθεί στο κρεβάτι σου για μία ολόκληρη εβδομάδα των γιορτών).

Η ανιδιοτελής αυτή φύση σου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική και την σωματική σου υγεία, οπότε προσπάθησε να κάνεις τουλάχιστον ένα πράγμα για εσένα, ώστε να εξασφαλίσεις ένα ήσυχο χαμόγελο στο πρόσωπό σου κάθε ημέρα.

Μπορείς να κάνεις έναν περίπατο στη γειτονιά ή να διαβάσεις κάποιες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο σε ένα κοντινό καφέ, μόνο για μία ώρα. Σου αξίζει λίγος χρόνος για εσένα και μόνο.

πηγη:http://www.govastileto.gr