Translate this page

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, όταν αντίκρισαν τους δρόμους αλλά και τα κτίρια της ρωσικής μεγαλούπολης καλυμμένα με μπλε χιόνι!

Χιλιάδες σχολίασαν το αλλόκοτο καιρικό φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – οι περισσότεροι μάλιστα εξέφρασαν έντονη ανησυχία μήπως το χιόνι είναι μολυσμένο με τοξίνες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=b1J8TP46ZWc

Ήταν τέτοιο το κύμα πανικού που η αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος έστειλε συνεργεία για να συλλέξουν δείγματα, που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση. Όπως είπαν οι αρμόδιοι, τα περισσότερα δείγματα είχαν ένα ελαφρύ κυανό χρώμα, αν και ορισμένα ήταν μωβ. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

 

Ορισμένοι θεωρούν ότι το χρώμα του χιονιού οφείλεται στην κατεδάφιση του χημικού-φαρμακευτικού ερευνητικού ινστιτούτου της ρωσικής μεγαλούπολης. Ειδικοί ανέφεραν,σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ότι το χρώμα μπορεί να προκλήθηκε από κοβάλτιο -ένα σιδηρομαγνητικό μέταλλο- ή από κυανό του μεθυλενίου, μια ουσία με φαρμακευτικές εφαρμογές.

 

Μπλε χιόνι είχε ρίξει τον Φεβρουάριο του 2015 και σε μια άλλη ρωσική πόλη, το Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια όρη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=5S5x2kKAH2Y

Η έρευνα των Αρχών είχε δείξει τότε ότι το μπλε χρώμα οφειλόταν σε βαφές που χρησιμοποιούνται για τα πασχαλινά αυγά, οι οποίες είχαν εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ενός εργοστασίου και εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρη την περιοχή.