Translate this page

Σπάνε το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ θερμοκρασιών

Έως και 70 εκατομμύρια Αμερικανοί πολιορκούνται παραμονή Πρωτοχρονιάς από το κύμα αρκτικού ψύχους, που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τις μεσοδυτικές και ανατολικές ΗΠΑ.

Για να μπορέσουν οι κάτοικοι του Ήρι στην Πενσυλβάνια να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει πρώτα να τα απελευθερώσουν από το χιόνι.

Αυτή η γυναίκα, πάντως, βρήκε το κατάλληλο για τις περιστάσεις μεταφορικό μέσο.

Όπως κι αυτός ο άνδρας στο Οχάιο, όπου ορισμένοι δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι λόγω του «λευκού εφιάλτη».

Μπορεί η ανάσα να παγώνει από το κρύο, αλλά ορισμένοι τόλμησαν να βγουν για τζόκινγκ στη λίμνη Χάριετ της Μινεάπολις.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα καταγραφούν και νέα ρεκόρ θερμοκρασιών υπό το μηδέν μετά τους -40 στο Κότον της Μινεσότα και τους -36 στο Γουότερταουν της πολιτείας της Νέας Υόρκης προχθές.

Ονειρεμένο το τοπίο στο Μάντισον του Οχάιο με ένα λευκό πέπλο να έχει καλύψει τα κλαδιά των δέντρων.

Αλλά και νοτιότερα, μέχρι την Οκλαχόμα, ο υδράργυρος θα πέσει την πρώτη μέρα του νέου έτους να πέσει έως τους -17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Ντάλας του Τέξας και την Ατλάντα της Τζόρτζια το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 0 βαθμούς!

Ο υδράργυρος έπεσε τόσο χαμηλά στο Νιου Μπέντφορντ, ώστε πάγωσε ένα μεγάλο τμήμα του λιμανιού.

Στην πρωτεύουσα του Καναδά, την Οττάβα οι Αρχές ακύρωσαν ορισμένες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους, όπως κοντσέρτα και χορούς, ενώ έκλεισαν και το υπαίθριο παγοδρόμιο για λόγους ασφαλείας. Κανονικά, όμως, θα λάβει χώρα το σόου πυροτεχνημάτων – για όσους τουλάχιστον αψηφήσουν τους -24 βαθμούς Κελσίου, που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Όποιοι αψηφήσουν το τσουχτερό κρύο για μια βόλτα στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το σίγουρο είναι ότι θα αποζημιωθούν από το εντυπωσιακό θέαμα

Αλλά και στη Νέα Υόρκη οι διοργανωτές περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες να δώσουν το παρόν στους παραδοσιακούς πλέον εορτασμούς στην Times Square.

Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για μια από τις πιο κρύες αλλαγές χρόνου εδώ και δεκαετίες. Κάτοικοι και τουρίστες απαθανατίζουν το παγωμένο συντριβάνι στο Bryant Park.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει απόψε στους -12 βαθμούς Κελσίου την ώρα που θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κάθοδο της φημισμένης κρυστάλλινης μπάλας -τρίτη πιο κρύα αλλαγή του χρόνου για τους νεοϋορκέζους από το 1907, που έγιναν οι πρώτοι εορτασμοί στην εμβληματική πλατεία-.

Το κρύο είναι δριμύ στην αμερικανική μεγαλούπολη κι οι θερμοκρασίες «επικίνδυνα χαμηλές», όπως έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο καλώντας του κατοίκους να απευθύνονται αμέσως στους αρμόδιους αν έχουν πρόβλημα με τα καλοριφέρ. «Κοιτάξτε αν είναι καλά οι γείτονές σας και μην ξεχνάτε έξω τα κατοικίδιά σας», πρόσθεσε.

 Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους Αμερικανοί εξαντλούν την ευρηματικότητά τους προκειμένου να καθαρίσουν τις εισόδους των σπιτιών τους

Άλλοι, ωστόσο, απολαμβάνουν το παχύ στρώμα χιονιού όπως αυτά τα δύο αδέλφια στο Des Moines που βγήκαν έξω να παίξουν και να χαρούν…

 

Παρά το δριμύ ψύχος μια γυναίκα τόλμησε να ξεμυτίσει από το σπίτι της στο Κόνκορντ του Νιου Χάμσαιρ.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, καθώς το αρκτικό ψύχος θα επιμείνει σε μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να υποχωρήσει.

πηγη:http://www.iefimerida.gr