Οι πρωτιές του 2018 στην Ελλάδα

Με τις κόρνες των πλοίων να ηχούν απ΄ άκρη σε άκρη του Πειραιά, το πρώτο επιβατηγό πλοίο του 2018 προερχόμενο από Κυκλάδες, μπαίνει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

 Στην προβλήτα της Ακτής Τζελέπη το Blue Star Δήλος υποδέχεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος.

 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβηκε στο πλοίο και έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα μαζί με τον πλοίαρχο, ανταλλάσσοντας ευχές με όλο το πλήρωμα. Αμέσως μετά ο υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων και συνομίλησε με καπετάνιους και πληρώματα ελληνικών πλοίων, που ο καινούργιος χρόνος βρήκε να ταξιδεύουν σε μακρινές θάλασσες.

 

Λίγα λεπτά μετά την έλευση του 2018 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην ΓΑΔΑ. Ο Νίκος Τόσκας μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας έκοψε την πίτα και ευχήθηκε μέσω ασυρμάτου τα χρόνια πολλά στα πληρώματα των περιπολικών και μοτοσικλετιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην βάρδια.

 

Ο πρώτος συναγερμός ήχησε στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ακατοίκητο στην Νέα ΙωνίαΗ φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

 

Αγόρι είναι το πρώτο παιδί του 2018Γεννήθηκε δύο ώρες μετά την είσοδο του νέου χρόνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το αγοράκι γεννήθηκε 3 κιλά και 200 γραμμάρια και χαίρει άκρας υγείας.

 

Μόλις 10 λεπτά αργότερα, ένα κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 100 γραμμαρίων γεννιόταν στο ίδιο νοσοκομείο. Πρόκειται για το τρίτο παιδί μιας ελληνικής οικογένειας που πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το νέο μέλος της.