Translate this page

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πολλά βεγγαλικά γιορτάστηκε ο ερχομός του 2018 σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου.

H Ευρώπη γιόρτασε το 2018

Στην Ευρώπη, η γιορτή σε πολλές χώρες έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ιδίως στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να δουν τα πυροτεχνήματα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου παρά τους ισχυρούς ανέμους.

Για να φθάσουν στον χώρο, οι θεατές πέρναγαν από σωματικό έλεγχο, ενώ 1.800 αστυνομικοί και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά ήταν ανεπτυγμένοι μόνο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας—συνολικά, οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν αριθμούν 140.000 άνδρες και γυναίκες, εν μέσω της «υψηλής τρομοκρατικής απειλής».

Στο Λονδίνο, πάνω από 100.000 άνθρωποι προμηθεύτηκαν εισιτήριο για να δουν το σόου των πυροτεχνημάτων από τις όχθες του Τάμεση και να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να ηχεί—το εμβληματικό ρολόι χρειάστηκε να ξαναμπεί εκτάκτως σε λειτουργία, αφού βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησής του.

Μολονότι η βρετανική πρωτεύουσα έγινε στόχος 4 επιθέσεων το 2017, η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι κινητοποίησε λιγότερους αστυνομικούς από πέρυσι.

Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνουν οι μνήμες της τραγωδίας της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν μια επίθεση στη γνωστότερη ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, τη Ρέινα, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

https://www.youtube.com/watch?v=d47I8h2PmJk

Στην παγωμένη Νέα Υόρκη το 2018 θα μπει στις 07:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος). Η αστυνομική παρουσία θα είναι ενισχυμένη για την παραδοσιακή γιορτή στην Τάιμς Σκουέρ, μαγνήτη για τους τουρίστες, όπου διαπράχθηκε μια επίθεση πριν από τρεις εβδομάδες.

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται παρ’ όλ’ αυτά στο κέντρο της πόλης, παρά την σχεδόν πολική θερμοκρασία (-10° Κελσίου), ασυνήθιστα χαμηλή ακόμη κι αυτή την εποχή.

Νοτιότερα, στη Βραζιλία, στην παραλία Κοπακαμπάνα αναμένεται προσέλευση-ρεκόρ τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, ντυμένων στα λευκά όπως το θέλει η παράδοση, για την υποδοχή της νέας χρονιάς.

Πρωτοχρονιά στον υπόλοιπο κόσμο

Λόγω της διαφοράς ώρας με τη χώρα μας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων αυτή την ωραία καλοκαιρινή βραδιά.

Το θέαμα περιελέμβανε εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορτασθεί η νομιμοποίηση τον Δεκέμβριο του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου έπειτα από μια εθνική διαβούλευση που έδειξε πως η μεγάλη πλειονότητα των Αυστραλών υποστηρίζει αυτή τη μεταρρύθμιση.

«Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε το 2017, τη χρονιά που τέσσερις κάτοικοι του Σίδνεϊ στους πέντε φώναξαν ‘ναι’ στην ισότητα όσον αφορά τον γάμο», δήλωσε η δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, η Κλόβερ Μουρ.

Εκτυφλωτικά πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό, με το κτήριο της όπερας να φιγουράρει σε όλα τα διεθνή μέσα.

Ο πύργος του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία για ακόμα μια φορά έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

https://www.youtube.com/watch?v=AlGMibJgRFk

Το νέο έτος γιορτάστηκε φαντασμαγορικά και στη Σιγκαπούρη

Το Χονγκ Κονγκ υποδέχτηκε το 2018 στις 18:00 ώρα Ελλάδας με εντυπωσιακά βεγγαλικά.