Translate this page

Οι άνδρες έχουν γενικώς την τάση να αγνοούν τα πρώτα σημάδια κάποιου πιθανού προβλήματος υγείας. Αλλά όταν αυτά αφορούν την σεξουαλική υγεία, υπάρχουν κάποια σημάδια που καλό θα ήταν θα αντιμετωπίζονται άμεσα. Ας δούμε ποια μπορεί να είναι αυτά (συμπτώματα και συνήθειες) που θα έπρεπε να κινητοποιήσουν κάθε άντρα ο οποίος θέλει να διατηρήσει την σωματική του απόδοση

Η υπερδραστήρια κύστη μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιου προβλήματος υγείας. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρήσετε περισσότερες από οκτώ φορές την ημέρα και αναγκάζεστε να σηκωθείτε τουλάχιστον δύο φορές μέσα στη νύχτα, ή ανακαλύπτετε ότι η ούρηση σταματά απότομα και ξεκινά πάλι, θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη διογκωμένου προστάτη ή ουρολοίμωξης. Μιλήστε με τον γιατρό σας και εντοπίστε έγκαιρα τυχόν θέματα που αφορούν τη σεξουαλική υγεία.

Η ακράτεια των ούρων είναι άλλο ένα πρόβλημα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι άντρες. Επειδή συνήθως αναφερόμαστε στην ακράτεια ως γυναικείο πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει και στους άντρες. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα τέτοιου είδους ελέγξτε τον προστάτη σας και την ουροδόχο κύστη σας για τυχόν θέματα που αφορούν τη σεξουαλική υγεία γενικότερα.

Παρόλο που ένα ποτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στη σεξουαλική σας ανταπόκριση, τα 2 ή και περισσότερα ποτά θα έχουν το ανάποδο αποτέλεσμα. Η κατανάλωση αλκοόλ επιδρά αρνητικά στη στυτική λειτουρία, μειώνει τη λίμπιντο και δημιουργεί προσβλήματα στην εκσπερμάτιση και στη σεξουαλική υγεία. Η χρόνια κατανάλωση οινοπνεύματος έχει συνδεθεί επίσης με την κατάθλιψη.

Εάν δεν φάγατε πρόσφατα πατζάρια και δεν παίρνετε κάποιο φάρμακο που αλλοιώνει το χρώμα στα ούρα, το κόκκινο δεν είναι ποτέ φυσιολογικό. Παρόλο που μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες (όπως πρόβλημα με τα νεφρά, την κύστη ή την ουρήθρα), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποδίδεται σε διογκωμένο προστάτη. Είναι κάτι πάντως που πρέπει να σας κινητοποιήσει να ελέγξτετε την σεξουαλική σας υγεία.

Κάθε άνδρας είναι διαφορετικός αλλά εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική μείωση της επιθυμίας για σεξ θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία. Η μείωση της διάθεσης μπορεί να οφείλεται σε μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης, σε φάρμακα, σε ψυχολογικά αίτια, στην υπνική άπνοια ή σε άλλα σοβαρότερα όπως είναι ο  καρκίνος ή ο χρόνιος πόνος. Παρόλο που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεσθε αμήχανα, είναι αναγκαίο να μιλήσετε για το θέμα αυτό με τον γιατρό σας ο οποίος θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την αιτία έγκαιρα.

Η μειωμένη ενέργεια δεν οφείλεται πάντα στην έλλειψη ύπνου. Εάν προσέξατε ότι είστε πιο κουρασμένος από ότι συνήθως, ότι γίνεστε ευέξαπτοι, ότι δεν έχετε διάθεση για σεξ ή ότι χάνετε μυική μάζα θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας. Η μείωση των επιπέδων της συγκεκριμένης ορμόνης μπορεί να οφείλεται σε κάποιο τραυματισμό στους όρχεις ή να κρύβει κάποιες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή άλλες γενετικές παθήσεις ή κάτι άλλο που επηρεάζει την σεξουαλική σας υγεία.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι κάτι που κανείς άνδρας δεν πρέπει να αγνοεί καθώς σχετίζεται με διάφορες αιτίες οι οποίες δεν είναι όλες αθώες. Οι αιτίες μπορεί να είναι ψυχολογικές, σωματικές ή να σχετίζονται με την κατάχρηση οινοπνεύματος ή φαρμάκων. Η σεξουαλική υγεία οδηγεί σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Το σχήμα του πέους όπως και το μέγεθος διαφέρουν σε κάθε άνδρα και δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας εκτός κι εάν συνοδεύονται από πόνο. Εάν το πέος αποκτήσει κλίση και πονά κατά τη διάρκεια του σεξ, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στο γιατρό σας ο οποίος και θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα για να ξαναβρείτε τη σεξουαλική σας υγεία.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη εκσπερμάτιση στους άνδρες. Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές δεν κρύβει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και με την πάροδο του χρόνου περνά. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ότι ο πάσχων υποφέρει από κατάθλιψη ή κάποιου είδους μόλυνση. Μην ντρέπεστε να μιλήσετε στον ειδικό. Εκείνος γνωρίζει πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορτν ανακάλυψε ότι οι άνδρες που πάσχουν από έλλειψη γονιμότητας αντιμετωπίζουν και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας. Παρόλο που είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσετε μόνοι σας κάποια αλλαγή στη σύσταση του σπέρματός σας, εάν έχετε προβλήματα γονιμότητας καλό θα ήταν να ελέγξτετε εάν υποβόσκουν και κάποια άλλα προβλήματα υγείας που δεν έχετε εντοπίσει. Το 44% των ανδρών με αδύναμο σπέρμα παρουσίαζε κι άλλου είδους ασθένειες ή προβλήματα με τη σεξουαλική υγεία.

Εάν αισθάνεστε ότι η οσμή έχει αλλάξει θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Υπάρχουν κάποιες μολύνσεις και βακτήρια παρόμοια με εκείνα των γυναικών τα οποία προκαλούν μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Ελέγξτε το με το γιατρό σας.

Όπως ακριβώς και το στήθος των γυναικών, έτσι και οι όρχεις θα πρέπει να ελέγχονται για τυχόν όγκους ή αλλαγές στη δομή τους. Εάν αισθάνεστε ότι κάτι έχει αλλάξει ή νιώθετε πόνο ή δυσφορία θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα την αιτία και να φροντίσετε για τη σεξουαλική υγεία σας.

Εάν το παρακάνετε ίσως βλάπτετε την υγεία σας. Παρόλο που ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική και υγιής συνήθεια, όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και διάφορες άλλες παθήσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το χρόνιο στρες βλάπτει τον οργανισμό μας αλλά μπορεί να καταρρακώσει τη λίμπιντο ενός άνδρα. Οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία η οποία με τη σειρά της μπορεί να εντείνει το στρες και την αγωνία. Εάν δεν καταφέρετε να βρείτε τρόπους να το μειώσετε μπορεί να εμφανίσετε προβλήματα με την καρδιά σας καθώς και πολλά άλλα θέματα σεξουαλικής υγείας.

Εάν παρουσιάζετε στυτική δυσλειτουργία ελέγξτε τα φάρμακα που παίρνετε. Τα αντικαταθλιπτικά, τα αντισταμινικά και κάποια παυσίπονα σχετίζονται με τέτοιου είδους προβλήματα. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει κάποιο εναλλακτικό σκεύασμα που δεν θα σας δημιουργεί πρόβλημα με την σεξουαλική υγεία.

Το στίγμα της γυναικομαστίας έχει κάνει πολλούς άνδρες να ντρέπονται και να αισθάνονται αμήχανα ενώ αποτελεί κάτι το σχετικά φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας ένα 70% των αγοριών θα αντιμετωπίσουν παροδικά το συγκεκριμένο πρόβλημα ενώ συμβαίνει και σε ένα ποσοστό στους υπέρβαρους άνδρες. Ωστόσο, εάν κάποιος φαινομενικά υγιής αναπτύξει μαστούς θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του ο οποίος θα ανακαλύψει την αιτία.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν οι άνδρες ότι κι εκείνοι κινδυνεύουν να πάθουν καρκίνο στο στήθος. Στην πραγματικότητα υπολογίζεται ότι το 2017 460 άνδρες θα πεθάνουν στην Αμερική από καρκίνο στο στήθος, πράγμα που σημαίνει ότι κι εκείνοι θα πρέπει να εξετάζονται και να ελέγχουν εάν υπάρχουν εξογκώματα, όζοι ή άλλες αλλαγές στη δομή του στήθους τους.

Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο Google για βιταμίνες που βοηθούν στη στυτική λειτουργία, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια σελίδες με προϊόντα που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα με φυσικό τρόπο παραπλανώντας τους αναγνώστες. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα σκευάσματα κάθε είδους και προτιμήστε να ακολούθησετε τον πραγματικά φυσικό τρόπο: καλός ύπνος, υγιεινή διατροφή, άσκηση και περιορισμός του στρες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε την σεξουαλική σας υγεία.