Translate this page

Τι κρατά μακριά τους διαρρήκτες από ένα σπίτι;

Την απάντηση μπορούν καλύτερα από όλους να δώσουν οι ίδιοι οι διαρρήκτες και αυτό έκαναν 25 άτομα που έχουν εγκαταλείψει “επάγγελμα”, απαντώντας στις ερωτήσεις που έκανε ασφαλιστική εταιρεία στην Βρετανία.

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική ήρθε σε επαφή με 25 πρώην διαρρήκτες και έβγαλε από τις απαντήσεις τους χρήσιμα συμπεράσματα για το πως μπορούμε να κρατήσουμε έξω από το σπίτι μας τον κλέφτη.

Τα σπίτια που αποφεύγουν περισσότερο οι κλέφτες είναι συνήθως αυτά που ακούγονται από αυτά γαβγίσματα σκύλων και έχουν ενεργοποιημένους συναγερμούς να αναβοσβήνουν εμφανώς. Το 26% των διαρρηκτών που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι αποφεύγουν σπίτια με προβολείς που ανάβουν με αισθητήρα κίνησης και το 22% σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας. Το 15% δεν συνήθιζαν να μπαίνουν σε σπίτια που ακούγονται γαβγίσματα με σκύλους που γαβγίζουν, ενώ το 11% απωθούν το φως από ενεργοποιημένο συναγερμό.

Από την άλλη τα αναμμένα φώτα και οι προειδοποιητικές πινακίδες για σκύλους δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας και σε αυτό συμφώνησαν και οι 25 πρώην κλέφτες.

Οι πρώην κακοποιοί, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της κρητικής εφημερίδας patris.gr, αποκαλύπτουν επίσης δύο λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες. Το ένα είναι να ανάβουν και να σβήνουν καθημερινά σταθερές ώρες τα φώτα και το δεύτερο, το κλείσιμο των κουρτινών κάθε φορά που οι ιδιοκτήτες φεύγουν.

Μεγάλο λάθος είναι το ότι σε πολυκατοικίες κάποιος ανοίγει την εξώπορτα χωρίς να ρωτήσεις και έτσι εισβάλλουν οι διαρρήκτες.

Άλλα λάθη είναι το να κρύβουμε τα τιμαλφή στην κρεβατοκάμαρα κάτι που είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και αυτό το ξέρουν οι κλέφτες. Παλαιότερη έρευνα του αμερικανικού Marist College είχε δείξει ότι το δημοφιλέστερο σημείο κρυψώνας είναι η κατάψυξη και ακολουθούν τα συρτάρια και το στρώμα.

πηγη:http://www.unblock.gr