Translate this page

Ο επικεφαλής της Amazon προχωρά σε μια πολιτική κίνηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τους νέους εργαζόμενους χωρίς χαρτιά παραμονής.  

Τα χρήματα θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TheDream.US, ο οποίος βοηθά νέους από όλο τον κόσμο που αναζητούν μια ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους αμερικανικό όνειρο. Ήδη ο οργανισμός αυτός χρηματοδοτεί τις υποτροφίες 3.000 σπουδαστών που βρίσκονται στα αμερικανικά κολέγια, ενώ προσφέρει χρήματα και στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίνα Γκέιτζ.

 

Ο ίδιος ο Μπέζος είναι γιος μεταναστών στις ΗΠΑ από την Κούβα και σε δήλωσή του για αυτήν την κίνηση που έχει και πολιτικό χαρακτήρα, είπε ότι «όταν ο πατέρας μου ήρθε στις ΗΠΑ ήταν μόνος χωρίς να ξέρει καλά-καλά να μιλά τη γλώσσα». Όπως συμπλήρωσε, «με μεγάλη αποφασιστικότητα και τη βοήθεια πολύ σημαντικών οργανισμών στο Ντελαγουέρ ο πατέρας μου κατάφερε να γίνει ένας χρήσιμος πολίτης και συνεχίζει να προσφέρει σε μια χώρα η οποία νιώθει ότι τον έχει ευλογήσει».

 

Οι λεγόμενοι Ονειροπόλοι είναι παιδιά τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ και δεν έχουν δικαίωμα χρηματοδότησης σε 44 πολιτείες. Η κοινωνική αυτή ομάδα έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να διακόψει το προεδρικό διάταγμα του 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο τους επέτρεπε να παραμείνουν στη χώρα εάν είχαν εισέλθει ενώ ήταν ανήλικοι, και να αποκτήσουν δικαίωμα εργασίας.

πηγή:http://www.fortunegreece.com