Translate this page

Ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines κατέπεσε σήμερα στην περιοχή της Μόσχας

με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 71 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε πως το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Για την ακρίβεια  έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

To μοντέλο του αεροσκάφους:

Πηγή των σωστικών συνεργείων δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ: «Μας έχουν πει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη έξω από το χωριό Argunovo. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους επιβαίνοντες».

Το στίγμα της πτήσης 6W703 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση

Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, συνετρίβη κοντά στο χωριό Argunovo, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας. Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνει ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Maksim Sokolov, σύμφωνα με το RT, καθώς άμεσα θα ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

Βίντεο με μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ κοντά στο σημείο της συντριβής:

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο σημείο της συντριβής, το οποίο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμα γνωστά. Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορα σενάρια, ανάμεσά τους το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους και την επίδραση των καιρικών συνθηκών. Επίσης δεν γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Η Saratov Airlines εδρεύει στην πόλη Σάρατοφ, περίπου 6840 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Σημειώνεται πως το 2015 της απαγορεύτηκαν οι διεθνείς πτήσεις αφότου σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση μη μέλη του πληρώματος βρέθηκαν στο πιλοτήριο.

πηγη:http://www.zougla.gr