Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Με τι καιρό θα κάνουμε τριήμερο; Ιδού η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο 17/2 στη χώρα, με τις εξής εξαιρέσεις: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα παρατηρηθούν στα νότια και τα ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν στο νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρσαία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Την Κυριακή της Απορκιάς, λίγες νεφώσεις θα παρατηρηθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, αλλά βαθμιαία την νύχτα στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Την Καθαρά Δευτέρα, θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.

Στην Αθήνα, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί μεταξύ 6-16 βαθμών Κελσίου και την Δευτέρα μεταξύ 7 και 13 βαθμών Κελσίου.