Translate this page

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω του Facebook. Είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ασχολείστε την περισσότερη ώρα στο κινητό σας, είτε για να μάθετε τα τελευταία νέα είτε για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και τα καλύτερα κόλπα που μπορεί να μην ξέρετε.

Σας παρουσιάζουμε το 1ο από τα 3 άρθρα με τα καλύτερα tips του facebook…

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook σαν επαγγελματίας.

1. Βλέπετε κάτι ενδιαφέρον στην Ενημέρωσή σας αλλά δεν έχετε χρόνο να το διαβάσετε τώρα; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για αργότερα.

Τα links, τα βίντεο, οι φωτογραφίες και τα μέρη που έχετε επισημάνει μπορείτε να τα δείτε ευκολότερα από τη σελίδα “Αποθηκευμένα” στο προφίλ σας στο Facebook . Η σελίδα βρίσκεται κάτω από το “Περισσότερα” στην εφαρμογή Facebook για το κινητό σας.

Ιδανική λύση για να αποθηκεύετε όλα τα ωραία άρθρα του Tech Insider για αργότερα.

2. Πώς δεν θα λαμβάνετε πλέον προσκλήσεις για να παίξετε Candy Crush.

Υπάρχει τρόπος για να μην λαμβάνετε πλέον ενοχλητικές προσκλήσεις όπως από το Candy Crush στο λογαριασμό σας.

Κάτω από το κουμπί “Περισσότερα”, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”, στη συνέχεια “Ρυθμίσεις Λογαριασμού” και “Ειδοποιήσεις”. Πηγαίνετε στο “Κινητό” και σκρολάρετε μέχρι κάτω και ξεμαυρίστε το τετράγωνο “Προσκλήσεις Εφαρμογών”.

3. Μετατρέψτε τη φωτογραφία του προφίλ σας σε κινούμενη GIF.

Από την εφαρμογή Facebook για κινητό, επιλέξτε την φωτογραφία του προφίλ σας και μετά πατήστε “Τραβήξτε ένα νέο βίντεο προφίλ” για να ανεβάσετε ένα μικρό βίντεο του εαυτού σας. Το αποτέλεσμα μοιάζει κάτι μεταξύ κινητής GIF και μιας κινούμενης κορνίζας από το Harry Potter.

4. Ενημερωθείτε για τα σημαντικότερα νέα σχετικά με τις νέες τάσεις στο Facebook.

Τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι περισσότεροι στο Facebook περιλαμβάνονται στη λίστα Τάσεων, η οποία είναι προσβάσιμη στα δεξιά στις Ενημερώσεις στο desktop και κάτω από την Αναζήτηση στην εφαρμογή για κινητό του Facebook.

5. Τα άρθρα με έναν μικρό κεραυνό φορτώνονται στο Facebook, το οποίο σημαίνει ότι φορτώνονται πιο γρήγορα και με λιγότερες διαφημίσεις.

Τα Άμεσα Άρθρα του Facebook φορτώνονται απευθείας στην εφαρμογή του Facebook για iPhone με ένα απλό και λιτό layout. Δεκάδες ενημερώσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στέλνουν Άμεσα Άρθρα και το Facebook ισχυρίζεται ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται με τη μορφή αυτή φορτώνονται μέχρι και δέκα φορές πιο γρήγορα

Όταν ένα άρθρο είναι Άμεσο, θα δείτε ένα εικονίδιο με ένα μικρό κεραυνό στη πάνω δεξιά γωνία.

6. Πώς να απενεργοποιήσετε το αυτόματο άνοιγμα των βίντεο στην Ενημέρωσή σας.

Εάν δεν θέλετε να παίζουν αυτόματα τα βίντεο στο Facebook ρυθμίστε το ανάλογα.

Κάτω από το κουμπί Περισσότερα επιλέξτε Βίντεο και Φωτογραφίες. Μπορείτε να επιλέξετε να παίζονται αυτόματα τα βίντεο σε σύνδεση και σε σύνδεση WiFi, μόνο σε σύνδεση WiFi, ή ποτέ

7. Δείτε τη δραστηριότητά σας στο Facebook την ίδια μέρα αλλά άλλο έτος.

Η ρύθμιση Σαν Σημερα σας δείχνει τις δραστηριότητές σας στο Facebook την ίδια ημέρα τα προηγούμενα χρόνια. Δείτε το σαν την προσωπική σας μηχανή του χρόνου στο Facebook.

Μόνο εσείς βλέπετε το Σαν Σήμερα και μπορείτε να το βρείτε στο link Facebook.com/onthisday. Το Facebook σας επιτρέπει επίσης να κρύψετε κάποια άτομα από το παρελθόν σας, το οποίο είναι χρήσιμο εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας από τον/την πρώην σας.

8. Η Δραστηριότητά σας δείχνει οτιδήποτε σας άρεσε, ό,τι μοιραστήκατε και σχολιάσατε στο παρελθόν.

Η Δραστηριότητά σας στο Facebook καταγράφει όλες σας τις δραστηριότητες εκεί. Είναι εύκολα προσβάσιμο από το προφίλ σας τόσο στην εφαρμογή για κινητό όσο και στο desktop.

9. Επιλέξτε προφίλ και σελίδες από τις οποίες δεν θέλετε να χάσετε ενημερώσεις στις Ενημερώσεις σας.

Εάν υπάρχουν κάποια άτομα ή σελίδες που θέλετε να δείτε πρώτα στις Ενημερώσεις σας ότι κι αν γίνει, μπορείτε να τα επιλέξτε από την εφαρμογή του Facebook για κινητό.

Πατήστε Ρυθμίσεις κάτω από το κουμπί Περισσότερα και μετά Προτιμήσεις Ενημερώσεων για να αρχίσετε.

Τα άτομα και οι σελίδες που έχετε μαρκάρει να βλέπετε πρώτα θα έχουν ένα μπλε αστέρι δίπλα στις δημοσιεύσεις στις Ενημερώσεις σας.

10. Μάθετε τη διαφορά μεταξύ “φίλου” και “follower” στο Facebook.

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να συνδεθείτε με κάποιον στο Facebook: είτε εάν γίνετε φίλοι είτε εάν τους ακολουθείτε.

Το ότι είστε φίλοι με κάποιον σημαίνει ότι και το άλλο πρόσωπο έχει αποδεχθεί τη φιλία σας και πιθανότατα γνωρίζεστε. Ενώ όταν ακολουθείτε ένα λογαριασμό σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό δεν σας έχει προσθέσει σαν φίλο.

Όταν κάποιος σας ακολουθεί, θα βλέπει μόνο τις δημοσιεύσεις που ανεβάζετε δημόσια. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που έχουν οι άλλοι να ακολουθούν το λογαριασμό σας οποιαδήποτε στιγμή από το “Followers” στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.