Translate this page

Η Charli Howard είναι μοντέλο που έχει τολμήσει να πει το «όχι» στα «καλούπια» του μόντελινγκ και παρόλα αυτά εισχώρησε στον χώρο,

αποδεικνύοντας σε όλους πως δεν χρειάζεται να έχεις καλοσχηματισμένο και αδύνατο σώμα για να τα καταφέρεις.

Η Charli έχει γράψει το βιβλίο “Misfit”, στο οποίο μιλάει ανοιχτά για τα προβλήματα νευρικής ανορεξίας και τα ψυχολογικά που έχει έρθει αντιμέτωπη: αποκαλύπτει πως στα σχολικά χρόνια προσπαθούσε απλά να ταιριάξει, πράγμα που την οδήγησε σε μεγάλο άγχος και μετέπειτα στο μόντελινγκ, αφού ήθελε να ξεφύγει από τον περίγυρό της.

«Δεν ήξερα τι θέλω να κάνω στο μέλλον, αλλά συνέχεια με πλησίαζαν πρακτορεία μοντέλων και οι περισσότεροι μου έλεγαν πως πρέπει να το δοκιμάσω. Οπότε, τη στιγμή που βρισκόμουν κάπου στην Ουαλία σε ένα οικοτροφείο που ένιωθα μόνη, ο χώρος του μόντελινγκ μου έμοιαζε με έναν εντυπωσιακότατο τρόπο να ξεφύγω».

Η 26χρονη δήλωσε επίσης στο BBC πως κατά τη γνώμη της οι γυναίκες δεν συνεπαίρνονται από τα σώματα των μοντέλων αλλά τον χαρακτήρα τους.

«Παρατηρώ μοντέλα όπως η Ashely Graham, η οποία είναι μεγέθους 16, και πραγματικά θέλω να γίνω σαν αυτή, επειδή είναι φοβερή. Δεν νομίζω πως οι γυναίκες συνεπαίρνονται με το σώμα, αλλά με τον χαρακτήρα και τα πιστεύω των μοντέλων που βλέπουν στα περιοδικά».

Η Howard έχει επίσης κατονομάσει όλα τα πρακτορεία που της είπαν πως είναι πολύ «μεγάλη», παρά το γεγονός ότι ήδη είχε αλλάξει δραστικά τη διατροφή της.

 

Μετά από πολλές απορρίψεις αποφάσισε να μοιραστεί στο Facebook την εμπειρία της με ένα συγκεκριμένο πρακτορείο μοντέλων, ανάρτηση η οποία έγινε viral και αποτέλεσε έναυσμα για να την πλησιάσει άλλο πρακτορείο.

Σήμερα, εργάζεται ως μοντέλο στη Βρετανία και κατατάσσεται στην κατηγορία “plus size” αν και δεν θα ‘πρεπε.

«Ποτέ μου δεν θα ταιριάξω στην κατηγορία των πολύ αδύνατων μοντέλων. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κατηγορία για ‘μένα, αφού δεν είμαι ούτε πολύ αδύνατη ούτε πολύ ογκώδης».

πηγη:CNN.gr