Translate this page

Την πλήρη ευθύνη για την τραγική απώλεια του σκύλου, κατά τη διάρκεια πτήσης, ανέλαβε η αεροπορική εταιρεία United Airlines.

«Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί»αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το γαλλικό μπουλντόγκ, σύμφωνα με το BBC, πέθανε στη διάρκεια πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

Η ιδιοκτήτρια του μικρού Κοκίτο, όπως ήταν το όνομα του σκύλου, η 11χρονη Sophie Ceballos, είπε πως το σκυλάκι γάβγιζε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η μικρή δήλωσε στο NBC New York πως η αεροσυνοδός της είπε πως έπρεπε να το τοποθετήσει στις χειραποσκευές, ενώ η μητέρα της εξακολουθούσε να λέει πως στο “κλουβί” υπήρχε ένας σκύλος.

Αργότερα, η αεροσυνοδός υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως ο σκύλος ήταν μέσα στο κουτί μεταφοράς.

Ο άτυχος Κοκίτο. (Photo: INSTAGRAM/ KOKITO_THE_SAVAGE)

«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη γι’ αυτή την τραγωδία, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και δεσμευόμαστε να τη στηρίξουμε»αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Διερευνούμε το τι ακριβώς συνέβη για να αποτρέψουμε επανάληψη τέτοιου περιστατικού. Τα κατοικίδια δεν θα πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στο ντουλαπάκι αποσκευών πάνω από τα καθίσματα».

Η Maggie Gremminger, που καθόταν δίπλα στη γυναίκα με τον σκύλο, περιέγραψε τι συνέβη: «Η αεροσυνοδός έδωσε εντολή το κουτί μεταφοράς του σκύλου με τον σκύλο μέσα να τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι των αποσκευών. Η γυναίκα αρνήθηκε επιμένοντας πως εκεί μέσα βρισκόταν ο σκύλος της. Η αεροσυνοδός επέμεινε να της ζητά να βάλει το κουτί στο ντουλαπάκι, και τελικά εκείνη το έκανε. Όταν όμως φτάσαμε, ο σκύλος ήταν νεκρός. Η γυναίκα έκλαιγε στο δάπεδο του αεροσκάφους».

Παρότι τα ντουλαπάκια αυτά δεν κλείνουν αεροστεγώς, είναι πιθανό η έλλειψη οξυγόνου να είναι η αιτία θανάτου του σκύλου, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πολιτική της United για τη μεταφορά κατοικιδίων, πρέπει να βρίσκονται μέσα στα εγκεκριμένα «κλουβιά»- ο εν λόγω σκύλος ήταν- και αυτά να τοποθετούνται κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον ιδιοκτήτη τους και να παραμείνουν εκεί σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

πηγη:http://www.eirinika.gr