Translate this page

Όλες οι γυναίκες έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ σε κάποια φάση της ζωής μας από μαλακά νύχια που σπάνε συνεχώς.

Ίσως είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να σου τύχουν, ειδικά όταν θέλεις να διατηρείς πάντα ένα περιποιημένο μανικιούρ. Βέβαια, οι δουλειές του σπιτιού, το πλύσιμο το χεριών και οι απρόσεχτες κινήσεις δε βοηθούν στο να έχεις και τόσο γερά νύχια.

Σου προσφέρουμε 6 απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για γερά νύχια. Μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα νύχια σου, θα κάνουν μεγάλη διαφορά και θα αποκτήσεις τα γερά νύχια που πάντα επιθυμούσες.

Μυστικά για να αποκτήσεις γερά νύχια!

Διατήρησε κοντά νύχια μέχρι να “σκληρύνουν”

Η καλύτερη αρχή είναι να κόψεις τα νύχια σου και να τα διατηρείς σε ένα κοντό μέγεθος μέχρι να αρχίσουν να δυναμώνουν. Όσο τα μακραίνεις ενώ είναι ακόμα μαλακά, θα σου σπάνε και δε θα καταφέρεις να διορθώσεις τίποτα. Άσε που μπορεί ένα κακό σπάσιμο να σου κάνει ζημιά. Όταν παρατηρήσεις ότι τα νύχια σου έχουν αρχίσει να σκληραίνουν, τότε μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά να τα μακραίνεις.

Φόρα γάντια όταν κάνεις δουλειές

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών δεν χρησιμοποιεί ούτε γάντια κουζίνας, ούτε γάντια μιας χρήσης όταν κάνει δουλειές. Πέρα από τα νερά που μαλακώνουν τα νύχια μας, τα διαφορετικά απορρυπαντικά κάνουν τα νύχια μας πολύ αδύναμα. Οπότε αν θες γερά νύχια που αντέχουν και δεν σπάνε, ξεκίνα να χρησιμοποιείς γάντια. Επίσης, όταν μουλιάζεις ώρες ατέλειωτες στο μπάνιο, μουλιάζεις και τα νύχια σου. Αυτό σημαίνει ότι μόλις βγεις τα νύχια σου θα είναι υπερβολικά πολύ μαλακά.

Ενυδάτωση

Όπως σε κάθε συμβουλή ομορφιάς και περιποίησης, έτσι και εδώ υπάρχει η ενυδάτωση. Η ενυδάτωση παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο πως μοιάζει η επιδερμίδα μας, το πρόσωπο μας, τα χέρια μας, τα νύχια μας. Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου και αυτόματα όλα λειτουργούν καλύτερα. Για έξτρα ενυδάτωση μπορείς να πάρεις ένα μανό για ενυδάτωση των νυχιών.

Κρέμα χεριών

Συνεχίζοντας με το μοτίβο της ενυδάτωσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς κρέμα χεριών. Τα ξηρά και άγρια χέρια φέρνουν πετσάκια, παρανυχίδες που αυτά με τη σειρά τους φέρνουν ένα κάρο προβλήματα για τα νύχια. Δε μεγαλώνουν όπως πρέπει, είναι αδύναμα και σπάνε. Κρεμούλα στα χέρια, λοιπόν, και κάθε τόσο φρόντιζε και τα πετσάκια σου.

Τα νύχια σου δεν είναι εργαλεία

Το μεγαλύτερο λάθος όλων μας πιστεύω. Πρώτη εγώ έχω να σου παραδεχτώ ότι χρησιμοποιώ πάρα πολύ τα νύχια μου για να ξεφλουδίσω κάτι, να ανοίξω μια λεπτή συσκευασία, ένα κουτάκι και γενικά οτιδήποτε θέλει λεπτοδουλειά. Στοπ! Χειρότερο κακό στα νύχια μας από όλα αυτά που περιέγραψα δεν υπάρχει. Σταμάτα να χρησιμοποιείς τα νύχια σου λες και είναι σουγιάς ή πολυεργαλείο. Τα τραυματίζεις. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου ή κάποιο πραγματικό εργαλείο. Στην τελική κάποιον φίλο σου αν δε μπορείς να ανοίξεις ένα κουτάκι αναψυκτικού. Σε καμιά περίπτωση όμως τα νύχια.

Χρησιμοποίησε ασετόν με βάση κάποιο έλαιο

Από τις μεγαλύτερες ζημιές που μπορείς να κάνεις στα νύχια σου είναι να χρησιμοποιείς ένα ασετόν που έχει βάση του το αλκοόλ. Είναι εξαιρετικά κακό μιας επειδή με αυτόν τον τρόπο αφυδατώνεις τη ρίζα του νυχιού. Ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι τα νύχια που ξεφλουδίζουν ή τα αδύναμα νύχια που σπάνε. Για αυτό το λόγο, πάντα να χρησιμοποιείς ένα ασετόν που έχει βάση κάποιο έλαιο.

πηγη:http://newsone.gr