Translate this page

Τον τίτλο της πόλης με την καλύτερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα διατήρησε για ένατη συνεχόμενη χρονιά η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη,

τη στιγμή που ουραγός της συγκεκριμένης κατάταξης αναδεικνύεται η Βαγδάτη του Ιράκ, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών Mercer.

Βάσει της ετήσιας έρευνας της Mercer για την ποιότητα ζωής σε 231 πόλεις, η Βιέννη διακρίνεται μεταξύ άλλων για την έντονη πολιτιστική ζωή, την ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το λογικό κόστος στέγασης που προσφέρει στους κατοίκους της.

Την πρωτεύουσα της Αυστρίας ακολουθεί στην κατάταξη η ελβετική πόλη Ζυρίχη, ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Μόναχο της Γερμανίας.

Στην πέμπτη θέση είναι το Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρειο Αμερική, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση συναντώνται δύο ακόμη γερμανικές πόλεις (Ντύσσελντορφ και Φρανκφούρτη).

Η Σιγκαπούρη στην 25η θέση και το Μοντεβιδέο στην 77η κατέχουν τις πρώτες θέσεις στην Ασία και τη Λατινική Αμερική αντίστοιχα, ενώ η κορυφαία αφρικανική πόλη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, το οποίο βρίσκεται στην 89η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές πτυχές.

 

Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνίες, ψυχαγωγία, καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Μέσα από την κατάταξη, η Mercer ευελπιστεί να βοηθήσει εταιρείες και οργανισμούς να καθορίσουν τις αποζημιώσεις και τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας για τους υπαλλήλους τους που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

 

naftemporiki.gr