Tips και κόλπα για το Facebook που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε (Part 2)

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω του Facebook. Είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ασχολείστε την περισσότερη ώρα στο κινητό σας, είτε για να μάθετε τα τελευταία νέα είτε για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και τα καλύτερα κόλπα που μπορεί να μην ξέρετε.

Σας παρουσιάζουμε το 2ο από τα 3 άρθρα με τα καλύτερα tips του facebook…

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook σαν επαγγελματίας.

10. Μάθετε τη διαφορά μεταξύ “φίλου” και “follower” στο Facebook.

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να συνδεθείτε με κάποιον στο Facebook: είτε εάν γίνετε φίλοι είτε εάν τους ακολουθείτε.

Το ότι είστε φίλοι με κάποιον σημαίνει ότι και το άλλο πρόσωπο έχει αποδεχθεί τη φιλία σας και πιθανότατα γνωρίζεστε. Ενώ όταν ακολουθείτε ένα λογαριασμό σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό δεν σας έχει προσθέσει σαν φίλο.

Όταν κάποιος σας ακολουθεί, θα βλέπει μόνο τις δημοσιεύσεις που ανεβάζετε δημόσια. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που έχουν οι άλλοι να ακολουθούν το λογαριασμό σας οποιαδήποτε στιγμή από το “Followers” στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

11. Δείτε πώς φαίνεται το προφίλ σας δημόσια και σε συγκεκριμένους φίλους.

Αυτό είναι χρήσιμο για να βλέπετε τι βλέπουν οι άλλοι από το προφίλ σας, όπως συγκεκριμένοι φίλοι από τους οποίους μπορεί να έχετε κρύψει κάποιες πληροφορίες στο παρελθόν.

Μπείτε στο Facebook από το desktop, πηγαίνετε στο προφίλ σας, πατήστε τα αποσιωπητικά και μετά Δείτε πως…

12. Όταν κοινοποιείτε κάτι μπορείτε να επιλέξετε να μην το δουν συγκεκριμένα άτομα.

Τις κοινοποιήσεις σας στο Facebook μπορείτε να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας, τους φίλους και τους φίλους των φίλων, ή με οποιονδήποτε μπορεί να δει το προφίλ σας.

Μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά ποιος θα τα δει από το Μενού στην πάνω δεξιά γωνία της δημοσίευσης. Στην εφαρμογή για κινητό, επιλέξτε Διαχείριση Απορρήτου και επιλέξτε κάποια από τις επιλογές. Για το desktop, κάντε κλικ στα δύο ανθρωπάκια ή στην υδρόγειο δίπλα στην ώρα της δημοσίευσης.

Εάν θέλετε να το δουν λίγοι, μπορείτε να επιλέξετε να το κρύψετε από συγκεκριμένα άτομα επιλέγοντας Φίλοι εκτός… στην εφαρμογή για κινητό και Προσωποποίηση (“Custom”) στο desktop.

13. Κρύψτε τη λίστα με τους φίλους σας από όλους εκτός από εσάς.

Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να βλέπουν οι άλλοι τους φίλους σας, μπορείτε να κρύψετε τη λίστα εντελώς.

Από τη λίστα των φίλων σας στο desktop, πατήστε Διαχείριση στην εικόνα δεξιά και μετά Διαχείριση Απορρήτου. Στη συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε ποιοι θα βλέπουν τη λίστα με τους φίλους σας και τους followers.

14. Κρύψτε την αλλαγή της σχέσης σας από τους φίλους σας.

Μπορεί να μην θέλετε να μάθουν οι φίλοι σας την αλλαγή της σχέσης σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το κρύψετε από όλους και να το βλέπετε μόνο εσείς. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή δεν θα φανεί στις Ενημερώσεις των φίλων σας.

Καθώς επεξεργάζεστε το προφίλ σας, στο Σχέση, αλλάξτε το φίλτρο σε Μόνο Εγώ.

15. Κρύψτε συγκεκριμένα άλμπουμ φωτογραφιών και γεγονότα από το χρονολόγιό σας.

Εάν έχετε κάποια άλμπουμ φωτογραφιών που δεν θέλετε να δουν οι άλλοι αλλά δεν θέλετε και να τα σβήσετε εντελώς, μπορείτε να τα κρύψετε και να τα βλέπετε μόνο εσείς στο Facebook. Το ίδιο ισχύει και για γεγονότα στη ζωή σας, είτε πρόκειται για αλλαγή σχέσης, είτε για νέα δουλειά, κλπ.

Βρείτε απλώς το μικρό γκρι εικονίδιο δίπλα στο άλμπουμ φωτογραφιών. Τα δυο μικρά ανθρωπάκια σημαίνουν ότι μπορούν να τα δουν μόνο οι φίλοι σας, η υδρόγειος σημαίνει ότι τα βλέπουν όλοι και το λουκέτο μόνο εσείς.

16. Μπλοκάρετε κάποια άτομα που δεν θέλετε να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Εάν κάποιος σας παρενοχλεί με μηνύματα ή απλώς θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπορεί να δει το προφίλ σας, πηγαίνετε στο προφίλ τους, κάντε κλικ στις τρεις τελείες που βρίσκονται στην άκρη δεξιά. Επιλέξτε “Μπλοκάρισμα”.

17. Να βλέπετε από παντού ότι είστε μέσα στο Facebook και να κάνετε log out από μακριά.

Στην εφαρμογή Facebook για κινητό, πατήστε στο κουμπί Περισσότερα, μετά στις Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Λογαριασμού, Ασφάλεια και τέλος Ενεργές Δράσεις. Πατήστε το “X” για να αποσυνδεθείτε από οποιαδήποτε συσκευή ή εφαρμογή Facebook που έχετε συνδεθεί.

Από τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας μπορείτε να δείτε το “Πού είστε συνδεδεμένοι” και να αποσυνδεθείτε.

18. Να ενημερώνεστε κάθε φορά που επιχειρείται κάποια σύνδεση με το λογαριασμό σας και να μπορείτε να την αποδεχθείτε ή να την απορρίψετε.

Οι Ειδοποιήσεις Σύνδεσης και οι Εγκρίσεις Σύνδεσης μπορούν να ενεργοποιηθούν από τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας στην εφαρμογή για κινητό και για desktop.

Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε μέσω Facebook ειδοποίηση ή email όποτε γίνεται σύνδεση. Οι Εγκρίσεις Σύνδεσης σημαίνουν ότι θα πρέπει να εισάγετε έναν δεύτερο κωδικό που θα σταλέι στο κινητό σας πριν μπείτε στο Facebook από νέα συσκευή.

19. Ρυθμίστε τον αριθμό των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε.

Μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια ποιες ειδοποιήσεις θα λαμβάνετε από το Facebook, μέχρι και ενημερώσεις για κάποιο event που έχετε συμμετάσχει.

Και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο: οι ειδοποιήσεις που θέλετε μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά στο desktop και στο τηλέφωνό σας. Πηγαίνετε στο τμήμα των Ενημερώσεων του λογαριασμού σας στο desktop και αλλάξτε ότι θέλετε.

20. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για τα γενέθλια.

Εάν έχετε βαρεθεί να σας ειδοποιεί το Facebook για τα γενέθλια των φίλων σας κάθε μέρα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις αυτές.

Πηγαίνετε στις ειδοποιήσεις στις ρυθμίσεις του λογαριασμού  και απενεργοποιήστε την επιλογή των γενεθλίων.

Δείτε το πρώτο μέρος με τα tips και κόλπα:Εδώ