Translate this page

EnglishFrançaisDeutschΕλληνικάItalianoPortuguêsРусскийEspañol

Συστατικά

  • 3 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Self-raising),
  • 6 κουταλιές κακάο,
  • 2 φακελάκια βανίλια,
  • 1 πορτοκάλι, ο χυµός και το ξύσµα,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 2/3 φλ. Eξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη,
  • 2 κουταλάκια µαγειρική σόδα,
  • 3 κουταλιές ξίδι,
  • 2 φλ. νερό.
  • Για την επικάλυψη:
  • 1 φλ. κουβερτούρα νηστίσιμη λιωμένη,
  • 3/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.

  •  Βήμα 2

    Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και προσθέτετε τη βανίλια, το ξύσµα πορτοκαλιού και το αλάτι.

  •  Βήμα 3

    Ανακατεύετε καλά το µίγµα.

  •  Βήμα 4

    Στη συνέχεια, ρίχνετε στον κάδο του µίξερ το λάδι και τη ζάχαρη.

  •  Βήμα 5

    Χτυπάτε μέχρι να πετύχετε ένα ομογενές μίγμα.

  •  Βήμα 6

    Ακολούθως, βάζετε τη σόδα την οποία διαλύετε με το ξίδι, το χυµό πορτοκαλιού, το νερό και λίγο – λίγο το µίγµα αλευριού.

  •  Βήμα 7

    Χτυπάτε καλά τα υλικά και ρίχνετε το κέικ σε βουτυρωµένη και αλευρωµένη φόρµα µε τρύπα στη µέση.

  •  Βήμα 8

    Ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 40 λεπτά.

  •  Βήμα 9

    Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορµάρετε, το περιχύνετε µε την κουβερτούρα και πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Share it