Translate this page

Απ’ ό,τι φαίνεται, το YouTube έπεσε θύμα κυβερνο-επίθεσης σήμερα, καθώς αρκετά videos εξαφανίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, το πιο δημοφιλές βίντεο του YouTube ως σήμερα, το Despacito των Daddy Yankee και Luis Fonsi εξαφανίστηκε από το YouTube. Οι χάκερς αντικατέστησαν την εικόνα του βίντεο με μια εικόνα συμμορίας που κρατούν όπλα, ενώ άλλαξε και η περιγραφή του βίντεο από τους hackers, που ονομάζονται Prosox και Kuroi’sh.

Αρκετά ακόμα βίντεο όμως φαίνεται να εξαφανίστηκαν. Τραγούδια των Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry και Taylor Swift είναι ανάμεσά τους. Κάποια από αυτά είναι ακόμα διαθέσιμα, όμως έχουν διαφορετικούς τίτλους και εικόνες. Τα τραγούδια που έχουν επηρεαστεί έχουν ανέβει στους λογαριασμούς Vevo YouTube του κάθε καλλιτέχνη. Ένας από τους χάκερς ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε ένα script για να αλλάξει τους τίτλους των βίντεο.

To Despacito είναι ένα από τα videos που επανήλθαν ήδη, έπειτα από την επίθεση των χάκερ.

 

Το Vevo επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο The Verge ότι υπήρξε κενό ασφαλείας στους καταλόγους του, το οποίο πλέον έχει περιοριστεί και η υπηρεσία εργάζεται για να επαναφέρει όλα τα βίντεο στην αρχική τους μορφή, αλλά και να βρουν τους υπαίτιους.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

http://www.zougla.gr