Translate this page

Να αποκαλύψει ένα απ’ τα διασημότερα μυστικά του, αυτό που με κάποιο «μαγικό» τρόπο καταφέρνει να εξαφανίσει απ’ τη σκηνή εκείνους που συμμετέχουν στα τρικ του, αναγκάστηκε ο διάσημος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Ο λόγος είναι ότι βρίσκεται σε δικαστικές περιπέτειες τα τελευταία χρόνια μετά τον τραυματισμό ενός θεατή που επιστράτευσε στη σκηνή για να εκτελέσει το περίφημο κόλπο του. Όμως, όπως, υποστηρίζει ο Βρετανός Γκάβιν Κοξ η συμμετοχή του στα μαγικά του Κόπερφιλντ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και του κόστισε μια περιουσία.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του 58χρονου Κοξ, Μπένεντικτ Μορέλι, που έχει καταθέσει την αγωγή ισχυρίζεται ότι οι χρόνιοι τραυματισμοί από τους οποίους υποφέρει στο κεφάλι και το σώμα του οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το στήσιμο αυτών των κόλπων, και ότι του έχουν στοιχίσει 400.000 δολάρια σε ιατρικά έξοδα.

Σύμφωνα με τη μήνυση το περιστατικό συνέβη το 2013 σε σόου του παγκοσμίου φήμης μάγου στο Λας Βέγκας. Όταν τον κάλεσε στη σκηνή ο Κόπερφιλντ, για το κόλπο της εξαφάνισης, αυτός κατενθουσιάστηκε. Στη συνέχεια όμως, οι βοηθοί του Κόπερφιλντ πέρασαν τον Κοξ και άλλους από το κοινό, που πήραν μέρος στο τρικ, μέσα από ένα σκοτεινό μυστικό διάδρομο, μέρος του κόλπου, όπου ο Κοξ σκόνταψε και έπεσε χτυπώντας το κεφάλι του στο πάτωμα.

Ο φίλος του γνωστού μάγου και εκτελεστικός παραγωγός Κρις Κένερ αναγκάστηκε να αποκαλύψει στους δικαστές το μυστήριο πίσω από την οφθαλμαπάτη του Κόπερφιλντ που έκανε να φαίνεται ότι εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα περίπου 10 μέλη από το κοινό της παράστασης. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης πως εργαζόμενοι του σόου οδηγούν γρήγορα τους θεατές σε συγκεκριμένους χώρους, πίσω από κουρτίνες, μέσα σε σκοτεινά δρομάκια και στο τέλος μέσα από μια κουζίνα, έτσι ώστε να φτάνουν γρήγορα στο πίσω μέρος του χώρου και να εμφανιστούν και πάλι.

News247.gr