Translate this page

Περιοχή 51

Η περιοχή 51 είναι μια απομακρυσμένη αεροπορική βάση στη Νεβάδα των ΗΠΑ στην οποία λέγεται ότι αποσύρονταν τα UFO τα οποία είχαν πέσει στη γη. Οι θεωρίες είναι αμέτρητες καθώς εκεί κοντά βρίσκεται και μια λεωφόρος στην οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι εμφανίζονται διαστημόπλοια. Λέγεται επίσης ότι υπάρχει μια υπόγεια ερευνητική εγκατάσταση. 

Αμέλια Έρχαρτ

Η Αμέλια Έρχαρτ ήταν η πρώτη Αμερικανίδα πιλότος που πέταξε μόνη της και διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό. Έχει κάνει πολλά ρεκόρ και έχει δημοσιεύσει βιβλία σχετικά με τις εμπειρίες της. Ωστόσο, το 1937 ενώ πετούσε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο νησί Χάουλαντ, το αεροσκάφος της εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Ο λόγος της εξαφάνισης παραμένει άγνωστος μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσα χρόνια. 

Ο χορός της πανούκλας

Τον Ιούλιο του 1518 η Φράου Τοφέα, μια κάτοικος του Στρασβούργου (που αποτελούσε τότε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) άρχισε να χορεύει στον δρόμο. Σύντομα την ακολούθησαν και άλλοι οι οποίοι κι εκείνοι χόρευαν ανεξέλεγκτα. Μέσα σε ένα μήνα 400 άτομα χόρευαν και πολλά από αυτά πέθαναν από εξάντληση και καρδιακή προσβολή. Ο χορός της πανούκλας του 1518, όπως έγινε γνωστός, δεν συνέβη ξανά από τα μέσα του 17ου αιώνα και μετά. Είναι άγνωστο εάν επρόκειτο για πραγματική ασθένεια ή για κοινωνικό φαινόμενο κάποιου είδους. 

Το τέρας του Λοχ Νες

Σύμφωνα με το θρύλο, το τέρας του Λοχ Νες το οποίο απέκτησε και το χαιδευτικό Νέσι, είναι ένα θαλάσσιο ον το οποίο λέγεται ότι εμφανίστηκε στη Σκωτία τη δεκαετία του ’30. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ζώο από την οικογένεια των δεινοσαύρων. Η λεγόμενη “φωτογραφία του χειρουργού” από το 1934 πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φωτογραφική απόδειξη του πλάσματος αυτού. Ο ερευνητής Ρόμπερτ Ράινς ανέφερε ότι ίσως κάποια ζώα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Το τρίγωνο των Βερμούδων

Είναι γνωστό σε όλους ότι πολλά αεροπλάνα και πλοία έχουν χαθεί στο λεγόμενο Τρίγωνο των Βερμούδων το οποίο βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Το πρώτο σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην Miami Herald (Associated Press) το 1950. Παρόλο που έχουν γίνει εξονυχιστικές έρευνες κι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όλες οι θεωρίες που αφορούν στο Τρίγωνο του Διαβόλου δεν ευσταθούν, εξακολουθεί να μην έχει δοθεί ικανοποιητική εξήγηση για το συγκεκριμένο μυστήριο μέχρι σήμερα.