Translate this page

Μια σουρεάλ εικόνα που κατέγραψε μοναδικά ο φωτογραφικός φακός.

Ένας αετός, μια αλεπού και ένας λαγός βρίσκονται στον ουρανό, σε ένα καρέ που εκπροσωπεί την ομορφιά και την αγριότητα της φύσης.

Η μάχη διήρκεσε μόνο 8 δευτερόλεπτα και με δυσκολία πιστεύει κανείς όσα δείχνει η φωτογραφία που απαθανάτισε τη στιγμή.

Το σουρεαλιστικό στιγμιότυπο είναι ένα δραματικό παράδειγμα κλεπτοπαρασιτισμού, όπου ένα ζώο κλέβει τρόφιμα ή λεία από ένα άλλο.

Ένας φαλακρός αετός έχει παρασύρει μια νεαρή κόκκινη αλεπού που στα σαγόνια της είχε το νεκρό λαγό τον οποίο έχει μόλις σκοτώσει. Στην προσπάθεια αρπαγής της λείας από το πανίσχυρο πτηνό, η αλεπού βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

https://www.instagram.com/p/BjDV6RugG1r/?utm_source=ig_embed

Η καταγραφή έγινε στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο του νησιού San Juan στην πολιτεία της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα.

Ο φωτογράφος της φύσης Kevin Ebi της Living Wilderness παρατηρούσε αλεπούδες να ξεκουράζονται, να παίζουν και να κυνηγούν στους λειμώνες του πάρκου.

Όπως περιγράφει, η αλεπού είχε το θήραμά της στο στόμα και έτρεχε να βρει το ασφαλές σημείο για να το απολαύσει. Εκείνη τη στιγμή, ο μεγάλος αετός άρχισε να κατεβαίνει σαν βολίδα προς το μέρος της.

Η αλεπού δεν τρόμαξε, ακόμη και αν στην πραγματικότητα θα μπορούσε και η ίδια να είναι το θήραμα του αετού. Κράτησε το λαγό στο στόμα της και για λίγο προσπάθησε να αντισταθεί.

Σύμφωνα με τον Ebi, η αλεπού άφησε το νεκρό ζώο από το στόμα της και έπεσε από ύψος περίπου τριών μέτρων χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα.

Πολλοί θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα της φωτογραφίας, αλλά υπάρχει μια ακόμη πιο εκπληκτική απόδειξη. Ένας άλλος φωτογράφος κατέγραψε τη στιγμή σε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eFus_77LVQ0