Translate this page

Οδοντίατροι εξέτασαν δεκάδες μικρά παιδιά σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

«Λαμπερά» χαμόγελα χάρισαν σε δεκάδες μικρά παιδιά στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΙΜ» και τα supermarkets «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».

Οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, εξέτασαν 92 παιδιά του Νιάρχειου Βρεφονηπιακού σταθμού και του νηπιαγωγείου «Άγιος Στυλιανός» και ενημέρωσαν το προσωπικό για τα θέματα στοματικής υγιεινής που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά.

Παράλληλα, στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εξετάστηκαν από τους οδοντίατρους άλλα 158 παιδιά στον Α’ Βρεφονηπιακό σταθμό «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και στον Β΄ Βρεφονηπιακό σταθμό «Αγία Αικατερίνη».

«Είναι η πρώτη χρονιά που η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διοργανώνει αυτή την δράση με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη των οδοντιατρικών νοσημάτων από την παιδική ηλικία κιόλας. Με τους συνεργάτες μας από τα supermarkets «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και την «ΑΙΜ» εξηγήσαμε σε παιδιά και μεγάλους ότι η στοματική υγεία, όπως λένε οι περισσότερες επιστημονικές έρευνες, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων», είπε ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση και τόνισαν τη σημασία της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και των οικογενειών τους σε θέματα αγωγής υγείας. Τέλος, ευχαρίστησαν τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για την διαρκή στήριξή του στις ακριτικές περιοχές.