Translate this page

Με το «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου περιμένουν οι νέοι να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τους επισκέπτες στην περιοχή τους.

Η Κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας. Tα βουνά και οι παραπόταμοι του Αχελώου προκαλούν για περιπέτεια. Πετρόχτιστα σπίτια και μοναστήρια με Ιστορία.Πλήθος πολιτιστικών μνημείων στην περιοχή για να επισκεφτεί και να γνωρίσει ο επισκέπτης.

Οι νέοι της περιοχής θα ζωντανέψουν και φέτος το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο τον Αχελώο.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ετοιμάζονται στην Κοιλάδα του Αχελώου για τις καθιερωμένες πλέον εναλλακτικές καλοκαιρινές δραστηριότητες. Πρόκειται για δραστηριότητες φιλικές με το ποτάμι και με οικολογική ευαισθησία και σεβασμό στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στις παραλίες ο χώροι θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες από τις 25 Ιουλίου και οι μουσικές μπάντες της περιοχής, με ένα δικό τους και ιδιαίτερο τρόπο, θα τους ταξιδεύουν στους μουσικούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους, δρόμους του Αχελώου.

Από τις 11 Αυγούστου μέχρι και τις 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 4 ρίβερ πάρτυ. Το πρώτο στις 11 Αυγούστου στον κάμπο Μεσοπύργου Άρτας και μετά η συνέχεια είναι στις 12 στη θέση Δίλοφο (Γλύνικα) Πηγών Άρτας, στις 13 στη θέση Πέρδικα και Τσιφλίκι Μηλιανών Άρτας και στις 14 στη θέση Κράβαρη Μεσοπύργου Άρτας.

Εκτός από μουσική, χορό και μπάνιο στις πανέμορφες και γαλάζιες παραλίες οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και διαδρομές με φουσκωτά σκάφη στους υδάτινους δρόμους του Αχελώου που θα πραγματοποιεί, αφιλοκερδώς, τις αντίστοιχες ημέρες η εταιρεία EscapeWay Outdoor Activities.

Αν οι στίχοι του Καβάφη για την Ιθάκη έχουν και για σας κάποιο νόημα, τότε αυτή η «Ιθάκη» που είναι ο Αχελώος και αυτό το ταξίδι θα σας αποζημιώσουν!

Πηγή: ΑΜΠΕ