Translate this page

Το μαύρο παγωτό, το οποίο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά των Αμερικανών

και όταν παρασκευάστηκε για πρώτη φορά προκάλεσε μια φρενίτιδα καταναλωτική αλλά και επιχειρηματική, απαγορεύτηκε πρόσφατα από τις υγειονομικές Αρχές της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η απαγόρευση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας που εμπεριέχει, μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα αλλά και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων.

Ο ενεργός ξυλάνθρακας, ως ουσία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στα νοσοκομεία για την αποτοξίνωση των ασθενών, κυρίως όσων έχουν πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών.Το συστατικό απορροφά τις τοξίνες από το στομάχι αλλά μπορεί και να απορροφήσει τις ουσίες των φαρμάκων όπως είναι για παράδειγμα τα αντισυλληπτικά.
Το μαύρο παγωτό παρασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια από το ζαχαροπλαστείο Morgenstem’s Finest στη Νέα Υόρκη .Κατά την παρασκευή του, τον πρώτο ρόλο παίζει η τέφρα καρύδας όπως είχε αναφέρει ο ιδιοκτήτης της τζελατερίας, Nick Morgenstern. «Από τεχνικής απόψης μιλάμε για κάρβουνο, αλλά συνδυασμένο με νιφάφες καρύδας, κρέμα καρύδας και γάλα καρύδας η τέφρα καρύδας μετατρέπεται σε μια ιδιαίτερη και φίνα γεύση».

Πάντως η γεύση του συγκεκριμένου παγωτού δεν φαίνεται να είναι τόσο έντονη όσο το χρώμα του. Η γνωστή δημοσιογράφος Chelsea Marshall από το Buzz Feed επισκέφτηκε το Morgenstern στη Νέα Υόρκη και δοκίμασε το μαύρο παγωτό για το οποίο φημίζεται το κατάστημα. Όπως είπε πρόκειται για μια ήπια γεύση καρύδας η οποία αποπνέει μια αίσθηση δροσιάς και δεν θυμίζει σε τίποτα τον ενεργό ξυλάνθρακα που περιέχει.