Translate this page

Ένα εξαιρετικά πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, κατασκεύασε ένα 15χρονο αγόpι με αυτισμό από την Ισλανδία χρησιμοποιώντας τουβλάκια της Lego. Το μοντέλο έχει μήκος 8 μέτρα και πλέον μπορεί κάποιος να το θαυμάσει σε ένα μουσείο στο Τένεσι.

Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον, που είναι σήμερα 15 ετών, δαπάνησε περισσότερες από 700 ώρες (11 μήνες) προκειμένου να κατασκευάσει το αριστούργημά του – χρησιμοποιώντας 56.000 τουβλάκια lego για να το πετύχει. Το πλοίο είναι 8 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρα ύψος.

Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον χρησιμοποίησε τα πραγματικά σχέδια του ναυαγισμένου πλοίου προκειμένου να αποφασίσει πόσα τουβλάκια της Lego θα χρειαζόταν για να φτάσει στην κατασκευή του.

Ο Μπρίγκισον ανέφερε ότι για να φτάσει στην κατασκευή του, χρειάστηκε να ταξιδέψει ανά την Ευρώπη. «Μου χρειάστηκαν πάνω από 11 μήνες για να φτιάξω τον Τιτανικό και πάνω από 120 σωληνάρια κόλλας. Το όλο εγχείρημα βοήθησε πολύ και εμένα γιατί εκπαίδευσα τον εαυτό μου».

Ο Brynjar θυμάται να παίζει με τα Legos για ώρες από τότε που ήταν 5 ετών. “Μερικές φορές έχτιζα με τη χρήση οδηγιών και μερικές χρησιμοποιούσα τη δική μου φαντασία.” δήλωσε.

“Όταν ταξίδεψα με τη μαμά μου στη Legoland στη Δανία και είδα για πρώτη φορά όλα τα εκπληκτικά μεγάλα μοντέλα γνωστών σπιτιών και αεροσκαφών, τοποθεσιών και πλοίων, τότε σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ το δικό μου μοντέλο Lego.”

Προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο βασίστηκε στη βοήθεια του παππού του Ogmundsson, που είναι μηχανικός.

Ο Ogmundsson έφτιαξε το αρχικό σχέδιο του τιτανικού σε μέγεθος Lego και τον βοήθησε στο να υπολογίσει πόσα μικροσκοπικά τούβλα θα χρειαζόταν για να δημιουργήσει το μοντέλο.

Επιπλέον, η οικογένεια και οι φίλοι του τον βοήθησαν να αγοράσει τα τούβλα

Η μητέρα του, Bjarney Ludviksdottir, αναφέρει: “Όταν το παιδί σας έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον, ένα όνειρο, μία αποστολή ή έναν στόχο, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να το βοηθήσετε να φτάσει εκεί που θέλει. Ακούστε το προσεκτικά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να υποστηρίξετε το παιδί σας να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Ίσως να είναι η καλύτερη επένδυση που κάνατε ποτέ για το παιδί σας.”

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όταν η εταιρεία Lego έμαθε για το εγχείρημα του νεαρού του χορήγησε με έκπτωση μερικά από τα τουβλάκια που χρειαζόταν, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα εξασφάλισε από την οικογένεια και τους φίλους του.

«Καθώς τα τουβλάκια ανέβαιναν στο ύψος, η κατασκευή του έγινε πλέον μια εμμονή» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τις συνεντεύξεις που έχει δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια αναφορικά με το έργο είπε: «Στην αρχή μου ήταν τελείως αδύνατο να επικοινωνήσω. Τώρα στέκομαι μπροστά στα μικρόφωνα και δίνω συνεντεύξεις».

Όσο για το πώς έφτασε πλέον η κατασκευή να αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο του Τιτανικού, η υπεύθυνη Μέρι Κέλογκ σημείωσε πως έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του ύστερα από τηλεφώνημα της μητέρας του Μπριγκισον: «Δεν υπάρχει χώρος για να το βάλουμε κάπου. Αν δεν βρούμε κάποιο σημείο αναγκαστικά θα καταστραφεί και είναι κρίμα» μου είπε χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/nbcnightlynews/videos/10155768174989775/