Translate this page

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη προετοιμάζεται να κατασκευαστεί στην ανοικτή θάλασσα της Νορβηγίας, αλλάζοντας την έννοια της ιδέας «φαγητό με θέα».

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta μόλις αποκάλυψε τα σχέδιά του για το εστιατόριο «Under», που θα είναι βυθισμένο στη θάλασσα, προσφέροντα καταπληκτική θέα στον βυθό, ενώ θα λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο της θαλάσσιας ζωής.

perierga.gr - Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Το εστιατόριο θα στεγάζεται σε μια μονολιθική δομή από σκυρόδεμα που θα είναι βυθισμένη μόνο κατά το ήμισυ στο νερό, ενώ η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την κατασκευή βρίσκεται στο χωριό Båly, στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτής.

Η βύθιση για γίνει πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ο παχύς τοίχος θα μπορεί να λειτουργήσει και για την τεχνητή καλλιέργεια μυδιών.

perierga.gr - Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Ένα τεράστιο παράθυρο 11 μέτρων θα τοποθετηθεί στην αίθουσα εστίασης, προσφέροντας πανοραμική θέα στον βυθό.

Οι επισκέπτες του Under θα μπορούν να απολαύσουν τοπικά πιάτα θαλασσινών από τον Δανό chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen καθώς και να κάνουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι χάρη στις ενημερωτικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν στην είσοδο του εστιατορίου.

perierga.gr - Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Το εσωτερικό θα διακοσμηθεί με ζεστά, φυσικά υλικά, ενώ θα υπάρχει και χαμηλός φωτισμός ώστε να δίνεται έμφαση στην υποβρύχια θέα. Το εστιατόριο, το οποίο θα φιλοξενεί 80 έως 100 άτομα,

θα χρησιμοποιηθεί και ως κέντρο έρευνας για τη θαλάσσια βιολογία κατά τις ώρες λειτουργίας του.

perierga.gr - Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο επισημαίνει: “Μέσα από την αρχιτεκτονική, το μενού και την ενημέρωση του κοινού για τη βιοποικιλότητα της θάλασσας, το Under θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κάτω από το νερό ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις – τόσο σωματικές όσο και πνευματικές”.

 

ΠΗΓΗ:http://perierga.gr