ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Μοσχοβολιστό, βουτυράτο & άκρως λαχταριστό κέικ τριαντάφυλλο
  • Μερίδες: 10-12
  • Προετοιμασία: 20 min
  • Μαγείρεμα: 1 hr
ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τριαντάφυλλο (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής)
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμα
  • Για το γλάσο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη
  • Σιρόπι τριαντάφυλλο (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

  3. Ρίχνω τις βανίλιες και το αλεύρι σε δόσεις.

  4. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις ενωθεί με το μείγμα σταματάω το μίξερ.

  5. Βουτυρώνω καλά μια κλασσική, στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Αδειάζω το μισό μείγμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω την πάστα τραντάφυλλο και με ένα πιρούνι την απλώνω για να δημιουργηθούν γραμμές. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ισιώνω με το κουτάλι.

  6. Ψήνω το κέικ για 1 ώρα

  7. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ για 15 λεπτά. Ξεφορμάρω επάνω σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  8. Σε ένα μπολ βάζω την ζάχαρη άχνη. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά, σιρόπι τριαντάφυλλο μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο.

  9. Γλασσάρω το κέικ με το ροζ γλάσο και διακοσμώ με αποξηραμένα τριαντάφυλλα ή ζαχαρωτά.
πηγη:https://dinanikolaou.gr