Translate this page

Το ότι κάτι γίνεται με τον ίδιο τρόπο εδώ και χρόνια, ότι ακριβώς το έκαναν και οι γονείς μας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστό! Με αυτή τη λογική, καταξιωμένοι διακοσμητές προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζουμε!

Προτείνουν, λοιπόν, αντί να τα τυλίγουμε γύρω γύρω από το δέντρο -μια διαδικασία που επιπλέον δεν είναι καθόλου εύκολη- να τα βάζουμε κάθετα, ξεκινώντας από την κορυφή και φτάνοντας ως το χαμηλότερο σημείο του. Έτσι, κάθε κλαδί του δέντρου θα φωτίζεται και θα λάμπει, ενώ δεν θα υπάρχουν λαμπιόνια που καλύπτονται από στολίδια ή πρασινάδες.

Για να το κάνεις “σωστά” ακολούθησε την εξής διαδικασία: στερέωσε την άκρη της σειράς με τα λαμπιόνια που δεν μπαίνει στην πρίζα κάπου κοντά στην κορυφή του δέντρου και άφησέ τη να πέσει προς τα κάτω. Μετακίνησε τη σειρά δέκα-δεκαπέντε εκατοστά πιο δεξιά στο χαμηλότερο σημείο του δέντρου και ανέβασέ τη ξανά κάθετα προς την κορυφή. Συνέχισε μέχρι να καλυφθεί όλη η εξωτερική επιφάνεια του δέντρου.

Για να υπάρχει φως και στο εσωτερικό, βάλτε τα πιο λαμπερά από τα στολίδια βαθιά μέσα στα κλαδιά -το φως που θα αντανακλάται επάνω τους θα σκορπίζει τη λάμψη παντού!

Extra bonus: Όταν μετά από λίγες μέρες θα θελήσεις να ξεστολίσεις το δέντρο, θα αφαιρέσεις τις σειρές με τα λαμπάκια πανεύκολα, χωρίς να μπερδεύονται ανάμεσα στα κλαδιά!

Δες πώς να ξεκινήσεις να τοποθετείς τα λαμπιόνια και στο ακόλουθο βίντεο:

https://www.instagram.com/p/BNiELqZB9oU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again