Translate this page

Οι καλύτερες επιλογές για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

 

Μήπως έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα παιδιά μπροστά σε μία οθόνη; Σε αυτό που συμφωνούν οι ειδικοί είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσουμε τη φαντασία των παιδιών ζωντανή είναι να τους μάθουμε να αγαπούν το διάβασμα; Γι’ αυτό φέτος τις γιορτές ας δωρίσουμε στα παιδιά βιβλία. Το δώρο που θα τα διασκεδάσει, θα τα κάνει να ταξιδέψουν και θα τα συντροφεύει μια ζωή.

Ιδού οι καλύτερες προτάσεις για φέτος

1. Αν ψάχνετε βιβλία που θα δώσουν έμπνευση και στα παιδιά σας και θα τα φέρουν σε επαφή με θετικά πρότυπα, προτείνουμε τα «20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο» και τα «20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μέσα από τις συνοπτικές βιογραφίες αυτών των βιβλίων, τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με μια μεγάλη προσωπικότητα από την επιστήμη, τον αθλητισμό, τις τέχνες. 20 Σπουδαία Κορίτσια και 20 Σπουδαία Αγόριαακολούθησαν το πάθος που είχαν κρυμμένο στην καρδιά τους, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν. 
 
2. Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια… αλλιώς!, η Μαρίνα Γιώτημας αποκαλύπτει Τι Τρέχει τελικά με τον Αϊ-Βασίλη, παρουσιάζοντας την πιο τρυφερή ιστορία του χρόνου για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. 
 
 
3. Παιχνίδια στην παραμυθοχώρα – το μεγάλο βιβλίο της Anna Lang: Ταξιδεύουμε στην Παραμυθοχώρα με 8 παραμυθένια επιτραπέζια παιχνίδια με πιόνια και ζάρι!
 
4. Iστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2. Το πρώτο βιβλίο το αγαπήσαμε, ήρθε η ώρα για τη συνέχεια, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, του ευπώλητου, σύμφωνα με τις λίστες των New York Times, βιβλίου που ενέπνευσε κορίτσια σε όλο τον κόσμο να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα, να βάζουν υψηλότερους στόχους και να αγωνίζονται σκληρότερα. Το Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2 είναι μια εξ ολοκλήρου νέα συλλογή με εκατό ιστορίες της καληνύχτας που τιμούν εξαιρετικές γυναίκες, από τη Νεφερτίτη μέχρι την Μπιγιονσέ και από τη Ρόζαλιντ Φράνκλιν μέχρι την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Βασίλισσες και ακτιβίστριες, μπαλαρίνες και δικηγόροι, πειρατίνες και προγραμματίστριες, αστροναύτισσες και εφευρέτριες – μια καταπληκτική καταγραφή και μια υπενθύμιση πως είναι τελικά εφικτό να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι που θέτει ο καθένας.
 
 
5. Κάραβαλ: Ένας θρυλικός διαγωνισμός, ένα σαγηνευτικό ειδύλλιο, ένας άρρηκτος δεσμός ανάμεσα σε δύο αδελφές. Ενα πολύ ωραίο βιβλίο για εφήβους! Η Σκάρλετ Ντράγκνα δεν έχει φύγει ποτέ από το μικροσκοπικό νησί όπου ζει με την αδελφή της, Τέλλα. Όταν ο πανίσχυρος και σκληρός πατέρας τους της επιβάλει να παντρευτεί, το όνειρο της Σκάρλετ να συμμετάσχει στο Κάραβαλ –τη συναρπαστική παράσταση που λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο– γκρεμίζεται. Κι όμως, η πρόσκληση που τόσα χρόνια ονειρεύεται επιτέλους φτάνει. Και οι δυο αδελφές ξεκινούν για την παράσταση. Μόνο που η Τέλλα πέφτει θύμα απαγωγής από τον εγκέφαλο του Κάραβαλ, τον Λέτζεντ. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή κοπέλα αποτελεί το θέμα του φετινού Κάραβαλ, και όποιος τη βρει πρώτος θα είναι ο νικητής. Η Σκάρλετ ξέρει ότι όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Κάραβαλ είναι μόνο μια περίτεχνη παράσταση. Ωστόσο, άθελά της μπλέκεται σε ένα παιχνίδι αγάπης και μαγείας. Και είτε το Κάραβαλ είναι αληθινό είτε όχι, η Σκάρλετ πρέπει να βρει την Τέλλα πριν οι πέντε νύχτες του παιχνιδιού τελειώσουν. Διαφορετικά θα θέσει σε λειτουργία ένα επικίνδυνο ντόμινο και η πολυαγαπημένη της αδελφή θα εξαφανιστεί για πάντα.
 
 
6. Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων: Κάθε Κάποιος στην Κάποιων-πόλη τα Χριστούγεννα λατρεύει, μα ο Γκριντς, που ζει έξω απ’ την Κάποιων-πόλη, με τα Χριστούγεννα αγριεύει! Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι ο γκρινιάρης Γκριντς δεν αντέχει άλλο. Αυτή τη χρονιά ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάτι: πρέπει να βρει ένα τρόπο να σταματήσει τα Χριστούγεννα!
 
 
7. Το ατρόμητο χαμόγελο (βιβλίο 1, Σειρά: Μυστήρια Χαμόγελα)Όταν ένας δράκος απειλεί το βασίλειο, το αγόρι –ο πιο γενναίος ιππότης του κόσµου– αναλαµβάνει να σώσει τους συµπολίτες του. Ακόµα κι αν αυτοί δε θέλουν! Γίνονται, όµως, αυτά τα πράγµατα µε το ζόρι; Ένα αγόρι, ο υπερήρωας σκύλος του, το τέρας της ντουλάπας κι ένας δράκος λύνουν τα πιο απίθανα µυστήρια. Ακολουθήστε τους στη νέα σειρά «Μυστήρια Χαµόγελα».
 
 
8. Η Ούρσουλα, ο κύριος Μοβ και το Σαφάρι Πόλης. Η Ούρσουλα Μπράουν και ο καλύτερός της φίλος, ο κύριος Ούλοφ, οργανώνουν ένα πάρτι… Στο πάρτι έρχονται όλοι οι παλιοί τους φίλοι, αλλά και κάποιοι νέοι. Όλοι περιμένουν τον μυστηριώδη κύριο Μοβ. Όταν εμφανίζεται, έχει πολλές θαυμαστές ιστορίες να αφηγηθεί. Κι όταν προσφέρεται να γίνει ο οδηγός της Ούρσουλα και του κύριου Ούλοφ στο νυχτερινό σαφάρι στη Μεγαλούπολη, δεν μπορούν να του το αρνηθούν…
 
 
9. Αν ήσουν ζώο, ποιο ζώο θα ήσουν; Όταν η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο τα αγαπηµένα τους ζωάκια, δεν περίµενε πως εκείνα θα έφερναν ΑΛΗΘΙΝΑ! Σιγά σιγά η τάξη µεταµορφώνεται σε ζούγκλα, σε σαβάνα, σε ωκεανό… Με ζώα άγρια, ντροπαλά ή ανυπόφορα… Ακριβώς όπως και τα παιδιά της τάξης. Όλα µαζί, όµως, κάνουν µια ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΕΑ!
 
 
10. Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αη Βασίλης. Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία και αισιοδοξία που μας λέει με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο ότι ακόμα και οι καλύτεροι δεν τα καταφέρνουν πάντα με την πρώτη. Όταν όμως προσπαθούν ξανά και ξανά τότε σίγουρα θα τα καταφέρουν!
 
 
11. Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία. Μία αγαπημένη σειρά και ένας αγαπημένος ήρωας, σε… χριστουγεννιάτικη έκδοση! Στον λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου τα Χριστούγεννα!
 
 
12. Το Όνειρο του Κουρκουμά …στη Χώρα των Μπαχαρικών. Τι γυρεύει ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, από τη Χώρα των Μπαχαρικών, στη σπηλιά μιας δράκαινας και δύο δράκων; Η περιπέτειά του ξεκινάει μια μέρα που ξυπνάει στραβά και βαριέται ακόμη και να πλύνει τα δόντια του. Όλα τον θυμώνουν! Η αγαπημένη του φίλη η Νέλλα η Κανέλα λείπει, ενώ τα υπόλοιπα Μπαχαρικά είναι πολύ ήρεμα και χωρίς καμία διάθεση νΆ ασχοληθούν μαζί του. Νευριάζει με τα ψαροπούλια, αλλά και με το πράσινο βατραχάκι που τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια.