Translate this page

Για ποιον λόγο αγχώνεσαι με τις χειραποσκευές στα αεροπλάνα;

Υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις τσάντες, τσαντάκια, σάκους και διάφορες άλλες πολύ πιο ευέλικτες αποσκευές αντί να προσπαθείς να χωρέσεις τη μικρή τετράγωνη βαλίτσα στα ντουλάπια πάνω από τις θέσεις των επιβατών δημιουργώντας συμφόρηση στους διαδρόμους. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεις, φανατικά, να επιμένεις σε αυτήν την τακτική.

Ίσως προσπαθείς να γλιτώσεις κάποια λεφτά από το εισιτήριο. Δεν είναι όμως περίεργο να κάνεις οικονομία μερικών ευρώ για ένα ταξίδι που σου έχει κοστίσει πολλαπλάσια; Από την άλλη υπάρχει και το άγχος ότι η βαλίτσα μπορεί να χαθεί. Φυσικά, αν κρίνουμε από τις στατιστικές έρευνες, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες αφού αυτό συμβαίνει μία φορά στις χίλιες.

Μήπως, τελικά, αυτό που σε ωθεί είναι το γεγονός ότι δεν θες να αποχωριστείς τα υπάρχοντά σου; Οι λόγοι είναι περισσότερο ψυχολογικοί, θες να τα νιώθεις κοντά σου. Έτσι είσαι διατεθειμένος να βιώνεις το γνωστό άγχος στο αεροδρόμιο κάθε φορά: θα περάσει ή όχι η χειραποσκευή;

Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να ανησυχείς πια για αυτήν τη δοκιμασία. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι ότι για μερικά εκατοστά η χειραποσκευή σου θα “κοπεί” στις εξετάσεις και θα πρέπει να πάει με τις υπόλοιπες βαλίτσες στα υπόγεια του αεροπλάνου. Δεν είναι ανάγκη να παίρνεις μεζούρα από το προηγούμενο βράδυ, ελπίζοντας ότι η χειραποσκευή σου δεν ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια.

Το app της Momondo, μίας πλατφόρμας που βρίσκει πτήσεις και κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία, μπορεί με μία και μόνο φωτογραφία να σου πει αν η χειραποσκευή σου θα περάσει η όχι το τεστ. Μάλιστα το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο app που έχει λανσάρει η EasyJet.

Χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται augmented reality (σ.σ: επαυξημένη πραγματικότητα) τα συγκεκριμένα apps μετρούν τις διαστάσεις και μπορούν να σε διαβεβαιώσουν για το αν η χειραποσκευή σου θα τα καταφέρει. Έτσι, από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Θα ξέρεις με σιγουριά από πριν αν τηρεί ή όχι τις προϋποθέσεις και αν θα γλιτώσεις τις εξτρά χρεώσεις.