Translate this page

Με την Άνοιξη να αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το μεγαλείο της φύσης, οι φυσιολατρικές εξορμήσεις μοιάζουν ιδανικές επιλογές για ένα σαββατοκύριακο μακριά από το κλεινόν άστυ.

Μια μοναδική εμπειρία με την «ανθοστολισμένη» φύση σε όλες τις εκφάνσεις της μπορεί να βιώσει κανείς επιλέγοντας μια εξόρμηση σε κάποια από τις υπέροχες λίμνες που ακολουθούν.

Λίμνη Πλαστήρα

Το τοπίο γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα είναι μαγευτικά υπέροχο, με την ανοιξιάτικη παλέτα των χρωμάτων της να δημιουργεί τοπία και εικόνες που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη.

Το τεχνητό θαύμα της Θεσσαλίας σχηματίστηκε το 1959 όταν δημιουργήθηκε το φράγμα στον ποταμό Ταυρωπό. Η συνολική επιφάνεια της λίμνης καλύπτει συνολικά 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 60 μέτρα. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία για πλήθος δραστηριοτήτων, τόσο στην ίδια τη λίμνη όσο και στις όχθες της αλλά και στις γύρω περιοχές.

 Λίμνη Δόξα

Απογείωση του φυσικού κάλλους στο Φενεό, ή όπως τον αποκαλούν και οι περισσότεροι «Κορινθιακή Ελβετία», η Λίμνη Δόξα αποτελεί ένα από τα «στολίδια» της Κορινθίας. Περικυκλωμένη από τα Αροάνια όρη και τις κορυφές της Κυλλήνης, εκτείνεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα, που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Πυκνά δάση κοσμούν τα βουνά γύρω από τη λίμνη ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου ή Παλαιομονάστηρο, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, μέσα στο νερό.

Λίμνη Καϊάφα

Ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ηλείας, η Λίμνη Καϊάφα βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, διαθέτει και ιαματικά νερά, ενώ το όνομά της οφείλεται στη Νύμφη Καλλιάφεια, που ζούσε στο σπήλαιο των Ανιγρίδων Νυμφών. Από τα πιο αξιοσημείωτα που συμβαίνουν εδώ το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους εννιά κορυφαίους προορισμούς για θαλάσσιο σκι στον κόσμο, καθώς οι συνθήκες που προσφέρει είναι οι ιδανικότερες για το συγκεκριμένο άθλημα.

Η έκτασή της φτάνει τα 1.500 στρέμματα, ενώ κάποτε κάλυπτε 4.000 στρέμματα. Το μήκος της φτάνει τα 3 χιλιόμετρα και το βάθος τα 2 μέτρα. Στις όχθες της βρίσκεται η ομώνυμη λουτρόπολη, ενώ μέσα στη λίμνη βρίσκεται και το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης.

Λίμνη Κρεμαστών

Η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από την συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δεν έχουν άδικο, καθώς τόσο τα γαλαζοπράσινα νερά και τα φιόρδ που δημιουργούντα, όσο και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Η Λίμνη Κρεμαστών, αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ  η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.