Translate this page

Το να ταξιδεύεις μόνος δεν είναι απλά μια νέα τάση. Όσοι το κάνουν, μιλάνε για μια ανανεωτική και θεραπευτική εμπειρία. Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία, οι νέες γνωριμίες και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αποφασίσεις ένα τέτοιο ταξίδι. Αν και ένα solo ταξίδι μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τους top προορισμούς για να το τολμήσεις.

 

Νέα Ζηλανδία

Η γη του «μακριού, λευκού σύννεφου» Aotearoa, όπως είναι το όνομά της στη γλώσσα των ιθαγενών Μαορί, είναι παράδεισος για μοναχικούς ταξιδιώτες που αναζητούν περιπέτειες στη φύση. Η Νέα Ζηλανδία θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες χώρες, ενώ το Auckland, η μεγαλύτερη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη, φιγουράρει συχνά σε λίστες με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς. Ασύλληπτα τοπία, καταπράσινα δάση, παγετώνες, λίμνες, ποτάμια και φιόρδ, χρυσαφένιες παραλίες, παρθένα νησάκια και συναρπαστικές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, καγιάκ, σέρφινγκ, bungee jumping αλλά και γευσιγνωσίες κρασιών θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες σου.

 

Ισλανδία

Η χώρα που βρέθηκε ξανά φέτος στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης αποτελεί έναν ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνοι τους. Με μοναδικής ομορφιάς τοπία- από παγετώνες μέχρι ηφαίστεια κι από καταρράκτες μέχρι θερμές πηγές- η Ισλανδία επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ανήσυχους ταξιδιώτες. Στα must οι εξορμήσεις στο ανοιχτό γεωθερμικό spa Blue Lagoon, στον επιβλητικό καταρράκτη Gullfoss και στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir. Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, δίνει την αίσθηση μιας προσιτής μεγάλης πόλης και μπορεί να αποτελέσει τη βάση σου. Εδώ θα βγεις σε ιδιαίτερα μπαρ και εστιατόρια, θα ψωνίσεις πρωτότυπα ρούχα Ισλανδών σχεδιαστών και θα δεις μοναδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

 

Δανία

Ένα ταξίδι στη Δανία, η οποία περιλαμβάνεται συχνά σε λίστες με τις πιο ασφαλείς και ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, μπορεί να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις σε solo travelers. Οι λάτρεις της ιστορίας θα ενθουσιαστούν με τα μνημεία των Βίκινγκς και τα μεσαιωνικά κάστρα, ενώ όσοι αγαπούν τα υπαίθρια σπορ μπορούν να ακολουθήσουν τους ντόπιους στα χιλιάδες μίλια ποδηλατοδρόμων που διασχίζουν τη χώρα. Η Κοπεγχάγη είναι μια μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Ωστόσο αξίζει να βάλεις στη λίστα σου και το Aarhus, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, η οποία σφύζει από νεανική ενέργεια κι έχει μοναδικά μουσεία, ενδιαφέροντα φεστιβάλ και μια δυναμική γαστρονομική σκηνή.

 

Ιρλανδία

Δεν είναι μόνο μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, αλλά και μία από τις πιο ευτυχισμένες, λένε οι έρευνες. Η Ιρλανδία ενδείκνυται για φυσιολατρικές εκδρομές και δραστηριότητες, αλλά και εξερευνήσεις σε μεσαιωνικές πόλεις, γραφικά ψαροχώρια και κάστρα. Η κέλτικη παράδοση και το πνεύμα του James Joyce είναι παντού στο Δουβλίνο, μία πόλη νεανική, φιλική και γεμάτη θετική ενέργεια. Με εκατοντάδες pubs και εστιατόρια και πολλά μουσικά events, το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείς.

 

Λάος

Το Λάος δεν έχει τον τουρισμό της Ταϊλάνδης, έχει όμως όλα όσα αναζητάς σε μια περιπέτεια στη νοτιοανατολική Ασία: πεζοπορίες στη ζούγκλα, κολύμπι σε γαλάζιες λιμνοθάλασσες και ατελείωτες φυσικές ομορφιές. Το ταξίδι με ποταμόπλοιο στον ποταμό Mekong, η χαλαρή ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας Vientiane και η επίσκεψη στην ιστορική βασιλική πόλη Luang Prabang, ένα από τα σπουδαιότερα βουδιστικά κέντρα της χώρας, είναι μερικές από τις εμπειρίες που κάνουν το Λάος έναν παράδεισο για μοναχικούς ταξιδιώτες.

 

Χιλή

Η φύση και οι μοναδικές εναλλαγές των τοπίων κάνουν τη Χιλή ιδανικό προορισμό για όσους επιλέγουν ταξίδια που σε πηγαίνουν στα άκρα. Από την έρημο Atacama (το πιο ξηρό μέρος του κόσμου) στο Βορρά μέχρι την Παταγονία με τους παγετώνες στον Νότο, αυτή η χώρα, που καταλαμβάνει μια στενή παραλιακή λωρίδα μεταξύ των Άνδεων και του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι ένας συναρπαστικός προορισμός που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η περιπέτεια συναντά την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο, μια πόλη φιλική που μπορείς να εξερευνήσεις εύκολα με τα πόδια ή με ποδήλατο.

 

Κόστα Ρίκα

Από τις ασφαλέστερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, η Κόστα Ρίκα είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για όσους επιθυμούν ένα ταξίδι περιπέτειας αφιερωμένο αποκλειστικά στον εαυτό τους. Αν θέλεις να μείνεις σε ένα καταφύγιο μέσα στη ζούγκλα, να περιπλανηθείς σε τροπικά δάση, να παρατηρήσεις διάφορα είδη πτηνών και ζώων, να κάνεις surfing και rafting, να επισκεφθείς θερμές πηγές και να χαλαρώσεις σε μία από τις εκατοντάδες παραλίες στον Ειρηνικό, τότε αυτός είναι ο προορισμός σου.

 

Καναδάς

Οι πόλεις του Καναδά είναι φανταστικές και μοναδικές, καθεμία με τον δικό της τρόπο. Ωστόσο, είναι τα θαύματα της φύσης, σε απόσταση αναπνοής από το Τορόντο, το Μόντρεαλ, το Βανκούβερ ή το Οντάριο, που κάνουν τον Καναδά μια Μέκκα για μοναχικούς ταξιδιώτες. Ως η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της γης, ο Καναδάς προσφέρει μια τεράστια ποικιλία φυσικών τοπίων, από ψηλά βουνά μέχρι απομακρυσμένες παραλίες και πυκνά δάση. Τα Βραχώδη Όρη, το Εθνικό Πάρκο Banff αλλά και οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι μερικά μόνο από τα highlights. Ό,τι κι αν επιλέξεις, ο Καναδάς μπορεί να σου προσφέρει εμπειρίες ζωής.

 

Αυστραλία

Όσο μακρινή κι αν είναι, δεν παύει να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της New World Wealth, η Αυστραλία είναι η ασφαλέστερη χώρα για τις γυναίκες παγκοσμίως, γεγονός που την καθιστά έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν μόνες τους. Από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη μέχρι το Πέρθ, τη Χρυσή Ακτή, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (Great Barrier Reef) και το Εθνικό Πάρκο Kakadu, η Αυστραλία είναι γεμάτη προκλήσεις για κάθε ταξιδιώτη.

 

Ιαπωνία

Υπάρχουν πολλά να δεις και να εξερευνήσεις στην Ιαπωνία και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις είναι να ταξιδέψεις μόνος σου. Επισκέψου το Τόκιο για να δεις παραδοσιακούς ναούς και τους περίφημους γιαπωνέζικους κήπους, να γνωρίσεις την τέχνη της ιαπωνικής κουζίνας και να ανακαλύψεις μια συναρπαστική πόλη-πρόκληση στις αισθήσεις του δυτικού επισκέπτη. Στο Κιότο, οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και χαλαροί. Θα δοκιμάσεις φανταστικό φαγητό και θα δεις όμορφους κήπους και ξύλινους ναούς. Στα συν το αποτελεσματικό και προσιτό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών.