Η ελληνική παραλία όνειρο που φτάνεις δύσκολα, αλλά δεν φεύγεις ποτέ

Translate this page

Η επιλογή είναι δύσκολη- για την ακρίβεια, πολύ δύσκολη. Βλέπετε, η Ελλάδα είναι γεμάτη από πάρα πολύ εντυπωσιακές παραλίες από τη μία πλευρά της μέχρι την άλλη και το να διαλέξεις τις 5-10 καλύτερες μοιάζει με εγχείρημα καταδικασμένο ν’ αποτύχει.

Ωστόσο, υπάρχει μια παραλία η οποία περνάει αυτομάτως στον… τελικό, κι ας μην είναι από τις πιο προβεβλημένες σαν το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας ή το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο: το «κρυμμένο» μυστικό των Αντίπαξων, στο οποίο όποιος πάει απλά δε γίνεται να το ξεχάσει.

Μιλάμε για το Βουτούμι. Μια παραλία που τα τιρκουάζ και λουλακί νερά της κάνουν την Καραϊβική να… κοκκινίζει από ντροπή, καθώς μιλάμε, πραγματικά, για έναν υπέροχο τοπίο.

Η βλάστηση με τα υψηλά κυπαρίσσια να καλύπτουν μια μεγάλη έκταση περιμετρικά του νερού συντελεί στη δημιουργία μιας κινηματογραφικής, θαρρείς, εικόνας, η οποία σου χαράσσεται στο μυαλό για πάντα.

Δεν είναι τυχαίο πως το Βουτούμι συμπεριελήφθη από την Telegraph προ τριετίας στο τεράστιο αφιέρωμά της για τις εντυπωσιακότερες «κρυμμένες» παραλίες του κόσμου, αποθεώνοντας το ελληνικό νησί του Ιονίου γι’ αυτό του το «διαμάντι».

Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν πάει εκεί θα σας επιβεβαιώσουν το αυτονόητο: δεν είναι μια απλή παραλία, αλλά κάτι τόσο εντυπωσιακό που σε κάνει να πείθεσαι πως ο παράδεισος είναι πέρα για πέρα αληθινός.

Τουλάχιστον ο επίγειος…

 
 
by Ερρίκος Βούλγαρης