Translate this page

Κάτασπρο τοπίο, χαλάρωση, χιονοδρομικό, τρέλα, τόνωση. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω βρίσκεται στο καλύτερο Χιονοδρομικό των Βαλκανίων, στο Μπάνσκο.

Προγραμμάτισε γι΄αυτό το χειμώνα μία εκδρομή στον απόλυτο προορισμό γεμάτο εκπλήξεις. Φόρεσε χοντρά ρούχα και αναχωρούμε προς Βουλγαρία.

Από: Αθήνα – Προς: Μπάνσκο: 721χλμ

Από: Δράμα – Προς: Μπάνσκο: 121χλμ

Από: Θεσσαλονίκη – Προς: Μπάνσκο: 224χλμ

Η ιστορία του..

Μια περιοχή που κατοικήθηκε ακόμα από τα αρχαία χρόνια. Το Μπάνσκο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πίριν και σε υψόμετρο 930 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς. Διαθέτει πληθώρα επιλογών καταλυμάτων για να απολαύσετε την διαμονή σας όπως ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και εστιατόρια με τοπικά και ευρωπαϊκά πιάτα για κάθε προτίμηση.

Budget 

Απίστευτα χαμηλές τιμές καθ’ όλη την διάρκεια της χειμερινής περίοδου. Στο Μπάνσκο δεν χρειάζεται να έχετε γεμάτο πορτοφόλι αλλά να είστε γεμάτοι με φουλ ενέργεια για να σαρώσετε τις πίστες και όχι μόνο.

Χιονοδρομικό Κέντρο Μπάνσκο

Στο χιονοδρομικό θα συναντήσετε σκιέρ απ’ όλο τον κόσμο και θα μοιραστείτε μαζί τους τις εμπειρίες σας. Διαθέτει πάνω από 35χλμ. διαδρόμων που σας περιμένουν να τις διασχίσετε. Και αν είσαι αρχάριος μην ανησυχείς. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκιέρ θα σου δείξουν τον τρόπο και θα είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα.

Εξοπλισμός διατίθεται στην πόλη, στον χώρο του χιονοδρομικού αλλά πιθανόν και στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε για την διαμονή. Προτιμάται να κάνετε κράτηση του εξοπλισμού σας πριν την διαμονή σας στο Μπάνσκο κυρίως για την δική σας γρήγορη εξυπηρέτηση και να μην χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο από 1-2 ώρες κατά την υψηλή περίοδο. Στα διαλείμματα σας μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ζεστά ροφήματα στο καφέ του σαλέ.

Διαμονή

Αναλόγως τον μήνα και τις ημερομηνίες που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε το Μπάνσκο θα δείτε διαφορά στις τιμές των καταλυμάτων. Καταλύματα με σχετικά χαμηλό κόστος/βράδυ και μια εξαιρετική επιλογή για 2 ταξιδιώτες είναι: Guest House Khan Kadiata, Aparthotel Winslow Elegance, Villa Vera Guest House & Zigen House. Με μια καλή έρευνα θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας βολεύει.

Απόδρασεις

Στο Μπάνσκο έχουν φροντίσει για την νυχτερινή σας διασκέδαση. Εστιατόρια με μοναδικές γευστικές απολαύσεις, ταβέρνες με παραδοσιακά καλούδια και μπαρ για ξέφρενες νύχτες σας υπόσχονται αξέχαστες βραδιές.

To εστιατόριο Victoria επιλέγεται από κάθε είδους τουρίστα αφού προσφέρει πλούσιο μενού με καλομαγειρένα και προσεγμένα πιάτα. Ιδιαίτερα οι λάτρεις των ζυμαρικών αξίζει να το επισκεφθείτε.

Για κρασάκι επιλέξτε το Wine Bar 25, ένα ιδιαίτερο μέρος στο Μπάνσκο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπια κρασιά και να γευτείτε παραδοσιακά τυριά.

Για ξέφρενο πάρτι μέχρι το πρωί αρκεί να επιλέξετε τα The Club, Jack’s House. Σύγχρονη μουσική, ευχάριστη ατμόσφαιρα, μοντέρνοι χώροι με ψαγμένο ύφος. Ιδανικό για ποτό αργά το βράδυ με καλή μουσική.

Θέλετε να γνωρίσετε ακόμη ένα νέο μέρος; Φτάνει μόνο να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα Σόφια για mini low-budget περιπέτειες.