Translate this page

Πάνω από 1.300 φιγούρες, αξεσουάρ και άλλα στοιχεία Playmobil χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο.

Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διέρχεται τον Προύθο Ποταμό, η πολιορκία της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου, είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα. Πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil.

Ακόμα, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil και συνοδεύονται από ένα σύντομο, επεξηγηματικό βιογραφικό. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Φιγούρα ειδικής κατασκευής του Στέλιου Μυλωνά. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Φιγούρα ειδικής κατασκευής του Στέλιου Μυλωνά.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Φιγούρα ειδικής κατασκευής του Στέλιου Μυλωνά. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Φιγούρα ειδικής κατασκευής του Στέλιου Μυλωνά. Η έκθεση ξεκινά με μια αναπαράσταση του Παρθενώνα στην αρχική του μορφή, μια κατασκευή αποκλειστικά από κομμάτια Playmobil System-X, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Τον σχεδιασμό και τη γενική εποπτεία του πρότζεκτ έχουν οι επιμελήτριες του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη (ιστορικός τέχνης), Παναγιώτα Παναρίτη (αρχαιολόγος) και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου (ιστορικός).

Για την κατασκευή των διοραμάτων εργάστηκαν οι συλλέκτες Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς, χρησιμοποιώντας υλικό από τη δική του συλλογή. Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821:

Απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια…
Εορτασμός του Πάσχα στις αρχές του 19ου αιώνα….
Το τέλος του Αλή Πασά….