Translate this page

Για να επισκεφθεί κανείς τη Σαμοθράκη δεν χρειάζεται να είναι απαραιτητα καλοκαίρι. Γιατί το νησί του μυστηρίου και της σπάνιας ομορφιάς -στα όρια του μεταφυσικού- δεν είναι ένας κατεξοχήν νησιωτικός προορισμός. Γιατί, πέρα από τις παραλίες της, η Σαμοθράκη φημίζεται για τη διαφορετική αύρα της και το σχεδόν μεταφυσικό πράσινο της ορεινής ομορφιάς της. Και βεβαίως, φημίζεται για τις βάθρες της, τις αλλεπάλληλες φυσικές λιμνούλες μέσα στα βράχια με κρυστάλλινα βαθυπράσινα νερά.

Μία από αυτές είναι και η Γριά Βάθρα, που απέχει 2 χλμ. από τα Θέρμα, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο γεμάτο πλατάνια και φτέρες. Είναι μια αλληλουχία δέκα τουλάχιστον καταρρακτών και βαθρών, που όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς τόσο πιο πολύ χάνεται στη μαγεία του τοπίοι.

Η διαδρομή για τις δυο πρώτες βάθρες είναι εύκολη ενώ για την τρίτη πρέπει να «βαπτιστείτε» στα νερά της δεύτερης. Από την τρίτη και πάνω αρχίζουν τα δύσκολα για όποιον δεν έχει καλή φυσική κατάσταση. Επίσης, η Γριά Βάθρα είναι ένα από τα γηραιότερα ρέματα του νησιού.