Translate this page

Ο 28χρονος Γιάννης Παπαδημητρίου, είναι ο πιο ψηλός Έλληνας! Από τα 224 εκατοστά του, βλέπει τον κόσμο πολύ καλύτερα απ’ ό,τι τον βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι από «εκεί κάτω».

«Μέχρι την τετάρτη δημοτικού ήμουν ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά πέμπτη κι έκτη έφτασα σε ύψος τον δάσκαλό μου. Ηταν παράξενο για τους συμμαθητές μου, με πείραζαν, με ενοχλούσε στην αρχή, είχα τα ψυχολογικά μου, αλλά μετά στα 16-17 άρχισε να μου αρέσει το ύψος μου. Γνώρισα άλλους φίλους που με θαύμαζαν και μου έδιναν δύναμη» λέει ο πιο ψηλός Έλληνας, που ζει στη Γερμανία, όπου κι εκεί δεν έχει αντίπαλο δέος, καθώς είναι ο ψηλότερος κάτοικος της χώρας!

Αναπόφευκτα, οι ψηλοί είναι «υποχρεωμένοι» να παίζουν μπάσκετ. Ετσι κι ο Γιάννης, προσπάθησε κάποια στιγμή, αλλά ένα ιατρικό λάθος τον καθήλωσε για πολλά χρόνια…

«Ηρθα στην Ελλάδα το 2007 και το ’08 για να πάρω ένα δίπλωμα. Ημουν εδώ και περπατούσα στην Πλατεία της Λάρισας, με είδε ένας μάνταζερ και μου λέει «ξεκινάς να παίζεις». Στη Λάρισα ξεκίνησα προπονήσεις με ΑΕΛ, Ολυμπία και Φοίνικα. Κατέληξα στην Αθήνα στον Ρετζιά, τον Αλβέρτη και τον Παπανικολάου, που είχαν ακαδημία μπάσκετ και ήθελα να με βάλουν κατευθείαν στον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν συνέχισα» επεσήμανε ο Γιάννης.

Για την περιπέτεια της υγείας του, την οποία έχει αφήσει πλέον πίσω, τόνισε: «Στις εξετάσεις ανακαλύφθηκε ότι θα έφτανα 2,57μ. Έπρεπε να το σταματήσουμε. Έγινε ιατρικό λάθος στην επέμβαση κι έμεινα δύο μήνες σε κώμα, άλλα τρία χρόνια σε καρότσι, άλλα τρία με πατερίτσες και τώρα κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου» 

Οσον αφορά στο νούμερο παπουτσιού, φοράει μόνο… 57!